Marta Barrachina rep un premi de la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora

  • La investigadora principal del grup de Neuropatologia de l’IDIBELL i CEO de la spin-off ADmit Therapeutics l’aconsegueix en la categoria Innovació.
NO102 - M Barrachina_Premi FIDEM - Imatge

La doctora en bioquímica i especialista en malalties neurodegeneratives Marta Barrachina ha rebut el premi a la Innovació que atorga Fidem, la Fundació Internacional de la Dona Emprenedora. El lliurament de premis va tenir lloc aquest dijous al Cosmocaixa en un acte amb intervencions de Joana Amat, presidenta de la Fundació, i Laura Borràs, presidenta del Parlament.

Barrachina, investigadora principal del grup de Neuropatologia de l’IDIBELL i cofundadora d’ADmit Therapeutics, ha desenvolupat testos de detecció precoç d’Alzheimer que s’espera que surtin al mercat el 2023 i que tindrien un impacte molt gran a la vida de milers de persones. L’any passat, la spin-off va rebre 3,3 milions d’euros de la Comissió Europea, suficient per portar el seu test de diagnòstic precoç de l’Alzheimer al mercat.

Fidem va ser creada el 1996 per donar suport i finançar dones emprenedores, que malgrat la seva iniciativa i esforç, es troben limitades a l’hora de dur a terme els seus objectius. A través de networking, formació, mentoring així com els seus programes d’emprenedoria, vol impulsar i donar visibilitat a l’activitat empresarial femenina com a agent de desenvolupament econòmic i social. Des de fa 24 anys fa entrega anual dels premis Fidem com a forma de reconèixer i visualitzar el treball dut a terme per empresàries i demostrar públicament els èxits assolits.

 

Fidem premia vuit ReDoneS

En la seva XXIV edició, els Premis Fidem 2021 han reconegut la tasca de vuit ReDoneS, com les defineix l’organització. A part de Barrachina, Meritxell Bautista s’endugué el Premi a la Corresponsabilitat per la creació de Fibracat TV, el primer canal de la TDT obertament feminista, i el Premi a la Tecnologia va ser per a Maria Blasco, impulsora de noves empreses que neixen d’investigacions trencadores, com ara el mesurament telomèric i la lluita contra el càncer. Guayente Sanmartín, directora general d’Impressió en Gran Format d’HP, va rebre el premi a la Trajectòria Professional, i Isabel Reig López (Laboratoris Reig Jofre), va ser la guanyadora del Premi a l’Empresa Familiar. També van ser galardonades Nausica Trias, enginyera industrial i directora d’AIS Group; Imma Pericas, presidenta de la Fundació NouXamfrà; i les cofundadores d’UMA Intimates, Carla Términi i Marie Gutiérrez.

ENLLAÇOS RELACIONATS

Fundació Internacional de la Dona Emprenedora (FIDEM)

Comparteix a:

Scroll to Top