L’IDIBELL aposta per la innovació en el seu 2n Career Day

  • Els passats 18 i 19 de novembre de 2021 es va celebrar el 2n Career Day de l’IDIBELL, de forma telemàtica en la major part.
  • Aquest esdeveniment està enfocat a potenciar la innovació i l’emprenedoria gràcies a les presentacions de varis professionals que han compartit experiències del seu sector.
Sin título2

Durant la tarda del passat dijous 18 de novembre i el matí del divendres 19, es va celebrar la segona edició del Career Day, organitzat per l’IDIBELL amb el suport de l’ICO, la Universitat de Barcelona, l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans. Aquest esdeveniment ha ajuntat professionals dels àmbits de la recerca i l’empresa per donar conferències sobre les seves especialitats, totes enfocades a la innovació i l’emprenedoria. Les spin-offs de l’IDIBELL hi han tingut un paper protagonista, tot comptant amb la presència d’alguns CEOs.

Totes les conferències han tingut lloc de forma telemàtica, mentre que el taller de divendres ha estat presencial.

Per començar, el dijous 18 se celebrà la cerimònia inaugural amb Gemma Via, presidenta del Comitè d’Innovació Local de l’Hospital Universitari de Bellvitge. Just després, s’encetà el primer cicle de xerrades: Carreres Professionals en R&I, encapçalat per Mario de la Cuesta, cap de la unitat d’Innovació i desenvolupament de negoci a IDIBELL. Els altres conferenciants han estat el Dr. Manel Cascalló, expert en teràpies oncolítiques i teràpia gènica i CEO de VCNBiosciences, la Dra. Gabriela Alejandra Jiménez, CEO d’AtG Therapeutics, i Jessica Shull, directora de Digital Therapeutics a Vicore Pharma AB.

L’endemà, divendres 19 a les nou del matí, tingué lloc la presentació destacada de Katharine D’Amico: Com vendre la teva idea als teus clients potencials – persuasió i impacte. Ella és neurolingüista especialista en estratègia de comunicació a nivell corporatiu i ha treballat per Nestlé, EIT, Lenovo i HP, entre altres. Després es va passar a la segona sessió de conferències: Com fer que una spin-off acadèmica tingui èxit. Aquesta ha estat presidida per la Dra. Marta Barrachina, investigadora principal de l’IDIBELL i CEO de l’spin-off ADmit Therapeutics, i ha comptat amb les ponències de la Dra Núria Martí, directora d’innovació del Biocat, i Joan Grasas, líder d’emprenedoria de l’EIT Health Spain.

Per acabar, a les 12h i de forma presencial al Campus de Bellvitge de la Universitat de Barcelona, el Dr. Marco Straccia, fundador i CEO de SCIENCE&STRATEGY SL, ha dut a terme un taller sobre Business Model Canvas, la plantilla de gestió estratègica per negocis.

Aquest esdeveniment s’emmarca dins el projecte europeu ISPAS – Paths to Successful Innovations, que vol dissenyar un seguit de cursos per proporcionar als doctorands eines que els facilitin trobar feina en el seu futur professional. També forma part del pla d’accions 2018-2022 HRS4R, una certificació que dóna la  Comissió Europea a l’IDIBELL com a lloc de treball favorable i estimulant pels investigadors.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top