La spin-off sorgida de l’IDIBELL Aptadel seleccionada per formar part de BCN Health Booster

NO113 - Aptadel_BCN Health Booster - Imatge

Aptadel forma part de la primera generació d’empreses accelerades al BCN Health Booster, una iniciativa impulsada pel Parc Científic de Barcelona (PCB) de la Universitat de Barcelona (UB) i l’Ajuntament de Barcelona, amb la col·laboració de Barcelona Activa i amb el suport de Biocat. El projecte neix en el context del Pla Barcelona Ciència, com a exemple de la col·laboració i el consens entre centres públics, empreses, universitats i administracions per promoure la innovació en salut i el retorn a la societat de la inversió en recerca.

Onze empreses innovadores i d’alt impacte social podran participar en un nou programa de creixement empresarial i tindran accés bonificat al nou laboratori del PCB durant tres anys en el marc de la nova acceleradora BCN Health Booster.

A l’hora de triar aquestes empreses, el comitè d’expertes ha valorat especialment aquelles amb millors perspectives de viabilitat tècnica i econòmica, un equip promotor amb experiència i amb possibilitat d’impacte social, tot prioritzant les spin-offs de centres de recerca, hospitals i universitats.

Aptadel Therapeutics és una empresa preclínica cofundada per l’IDIBELL enfocada a desenvolupar una nova plataforma de teràpia dirigida contra el càncer. Aquesta plataforma consisteix en nanopartícules carregades amb agents terapèutics, com poden ser molècules d’ARN o fàrmacs quimioteràpics, dirigides a diferents tumors diana. D’aquesta manera els agents terapèutics son alliberats només allà on fa falta, evitant així efectes secundaris i millorant l’efectivitat de les teràpies.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

 

Noticia adaptada del PCB (enllaç)

Scroll to Top