L’Associació Viladecans Contra el Càncer engega la nova campanya de recaptació de fons per a l’IDIBELL

Amb el suport de:

NO94 - Viladecans -Imatge

Coincidint amb la commemoració del Dia Mundial del Càncer de Mama, l’Associació Coordinadora Viladecans contra el Càncer celebrà ahir, dia 19 de novembre, a la tarda, l’acte d’obertura de la seva nova campanya de recaptació de fons solidaris per a la investigació. Amb un ple absolut de l’auditori de l’Ateneu d’Entitats Pablo Picasso, l’Associació donà el tret de sortida de les seves noves activitats acompanyada de la regidora de salut de la ciutat, la senyora Maria Gato, i dels Drs. Gabriel Capellà, director de l’IDIBELL i cap del grup de càncer hereditari, i Ángel Raya, coordinador del programa de Medicina Regenerativa i cap del grup de potència de cèl·lules mare de l’IDIBELL. L’acte també comptà amb la presència de la presidenta de l’Associació, la senyora Emi Cano.

Els Drs. Capellà i Raya foren els responsables de pronunciar la xerrada inaugural, a través de la qual presentaren el projecte de recerca que, després de passar el procés de selecció, rebrà el donatiu de l’entitat, un cop finalitzi la campanya, que s’allargarà fins a finals de 2022. Durant la seva exposició, els dos investigadors explicaren de quina forma generaran un nou model experimental per a l’estudi de la predisposició al càncer, un projecte basat en la medicina personalitzada i l’ús de cèl·lules mare per modelar malalties. Després de la xerrada, ambdós investigadors s’uniren a la lectura del manifest del Dia Mundial del Càncer de Mama, preparat per l’Associació.

L’Associació Coordinadora Viladecans contra el Càncer col·labora amb l’IDIBELL des de 2016. Any rere any, totes les activitats solidàries que han realitzat han recaptat fons per a diversos projectes de recerca de l’IDIBELL contra càncer, seleccionats pels mateixos membres del col·lectiu. Arran de la crisi sanitària de 2020, l’Associació decidí reconvertir, excepcionalment i durant aquell període, el seu objectiu i sumar-se a la recollida de fons per a la investigació de la COVID-19 de l’IDIBELL. Per a això, voluntàries i voluntaris del col·lectiu confeccionaren màscares de tela, pintades a mà, que van vendre per tot el país. La iniciativa fou un èxit i l’entitat va entregar a l’IDIBELL un donatiu de 25000 euros.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

ENLLAÇOS RELACIONATS

Associació Coordinadora Viladecans contra el Càncer (enllaç)

Comparteix a:

Scroll to Top