Envelliment del nínxol de cèl·lules mare hematopoètiques

Carolina Florian, cap del grup d’Envelliment de Cèl·lules Mare, presentarà una nova investigació sobre la biologia de l’envelliment en la conferència d’investigació més gran de món sobre aquest tema

Hematopoietic-Stem-Cells

Carolina Florian, presentarà demà els últims avenços sobre l’envelliment del nínxol de cèl·lules mare hematopoètiques en la conferència anual de recerca sobre l’envelliment i descobriment de fàrmacs més gran de món (8a ARDD). Actualment, és la cap del grup de Envelliment de Cèl·lules Mare de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques de Bellvitge (IDIBELL) i del Programa de Medicina Regenerativa de Catalunya (P-CMR [C]).

 

A l’ARDD, els líders en el camp de l’envelliment, la longevitat i el descobriment de fàrmacs descriuran els últims avenços en les bases moleculars, cel·lulars i orgàniques de l’envelliment i la recerca d’intervencions farmacològiques. A més, la trobada comptarà amb líders d’opinió en intel·ligència artificial per discutir els últims avenços d’aquesta tecnologia en el sector biofarmacèutic i com es poden aplicar a aquestes investigacions.

 

En particular, les activitats d’aquest any inclouen un taller específicament per a metges on es descriurà el coneixement d’avantguarda de les intervencions clíniques per a una longevitat saludable. L’ARRD té la intenció d’unir la investigació clínica, acadèmica i comercial i fomentar col·laboracions que resultin en solucions pràctiques a un dels problemes més desafiadors de la humanitat: l’envelliment. Les actes de la conferència de la ARDD es publiquen comunament en revistes científiques i les xerrades estan disponibles a www.agingpharma.org.

 

Florian, doctorada de la Universitat de Milà, va realitzar una estança postdoctoral a l’Institut de Medicina Molecular de la Universitat d’Ulm de 2009 a 2015. Posteriorment, va rebre una Beca Emmy Noether de la Fundació d’Investigació Alemanya dedicada a investigadors joves excepcionals, la qual va permetre-li establir el seu equip d’investigació independent sobre l’epigenètica de l’envelliment de les cèl·lules mare.

 

La seva investigació en els últims anys ha desafiat el concepte que l’envelliment és un procés irreversible i va demostrar que és possible atacar farmacològicament l’alteració dependent de l’envelliment de la polaritat epigenètica de les cèl·lules mare i rejovenir funcionalment i en ratolins les cèl·lules mare de la sang envellides.

 

Les cèl·lules mare somàtiques són fonamentals per a la homeòstasi i la regeneració dels teixits. El seu declivi funcional dependent de l’edat constitueix un segell distintiu del desgast dels teixits amb l’envelliment, el que finalment limita la vida útil i la salut. El treball de la Dra. Florian està enfocat a augmentar encara més la comprensió de les alteracions que afecten les cèl·lules mare somàtiques envellides i està investigant canvis en l’arquitectura epigenètica que impulsen l’envelliment de les cèl·lules mare, per millorar el desgast dels teixits amb l’edat o fins i tot per prevenir malalties associades a l’envelliment.

Scroll to Top