El Dr. Sebastiano Biondo obté la plaça de catedràtic de Cirurgia de la Universitat de Barcelona

NO76 - Biondo_Catedratic - Imatge

El Dr. Sebastiano Biondo, cap del grup de recerca en Patologia del Tub Digestiu de l’IDIBELL i l’Hospital Universitari de Bellvitge, ha obtingut la plaça de catedràtic de Cirurgia de la Universitat de Barcelona en l’oposició realitzada el 20 de juliol.

El Dr. Biondo es va especialitzar en cirurgia general i digestiva a l’Institut d’Oncologia de la Universitat de Messina i a l’Hospital Universitari de Bellvitge, i es va doctorar en medicina i cirurgia el 1997, amb premi extraordinari de doctorat. Des del 1998 ha desenvolupat la seva tasca assistencial en el camp de la cirurgia colorrectal, en la qual ha obtingut un gran reconeixement internacional.

En l’àmbit de la docència, ha tingut una llarga trajectòria vinculat a la Universitat de Barcelona. Des del 2015 n’és professor agregat, i des del 2017 té l’acreditació de Recerca Avançada per l’Agència de Qualificació Universitària de Catalunya (AQU), preceptiva per accedir a la càtedra universitària.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top