agost de 2021

Científics de l’IDIBELL identifiquen el gen PI4KA com a causant d’una nova malaltia neurològica

L’estudi ha identificat mutacions d’aquest gen en deu famílies i proves bioquímiques al laboratori han confirmat que aquestes variants serien les responsables dels símptomes. Ja s’han començat a cercar possibles tractaments a través d’anàlisis massius de compostos, que després es provaran en mini-cervells generats a partir de cèl·lules dels propis pacients.

Científics de l’IDIBELL identifiquen el gen PI4KA com a causant d’una nova malaltia neurològica Llegir més »

L’Estat espanyol al capdavant d’Europa en joves fumadors de tabac de pipa d’aigua

Un estudi en què han participat professionals de l’IDIBELL i de l’ICO confirma que el 90% dels fumadors de cigarrets electrònics també consumeixen cigarrets convencionals i adverteix que les xarxes socials s’estan convertint en un canal de promoció, de manera encoberta o indirecta, de productes de tabac prohibits per la directiva europea de productes de tabac (TPD).

L’Estat espanyol al capdavant d’Europa en joves fumadors de tabac de pipa d’aigua Llegir més »

Nous biomarcadors de diagnòstic i noves dianes terapèutiques per a la malaltia minoritària Limfangioleiomiomatosi

Un estudi de l’IDIBELL i l’ICO, amb la col·laboració de l’Associació Española de LAM, ha detectat que les pacients que pateixen Limfangioleiomiomatosi (LAM) tenen nivells elevats en plasma d’un derivat de la histamina, el que es podria utilitzar per al diagnòstic de la malaltia.

Nous biomarcadors de diagnòstic i noves dianes terapèutiques per a la malaltia minoritària Limfangioleiomiomatosi Llegir més »

Un estudi internacional amb participació de l’IDIBELL associa nous defectes genètics i immunològics amb la COVID-19 greu

El gen TLR7 és basic per conformar mecanismes de resposta al virus i presentar-hi deficiències pot conduir a casos greus de SARS-CoV-2 en persones joves. La presència d’autoanticossos contra els interferons de tipus I augmenta amb l’edat i es confirma que incrementaria la gravetat de COVID-19 en majors de 70 anys.

Un estudi internacional amb participació de l’IDIBELL associa nous defectes genètics i immunològics amb la COVID-19 greu Llegir més »

El Dr. Sebastiano Biondo obté la plaça de catedràtic de Cirurgia de la Universitat de Barcelona

El Dr. Sebastiano Biondo, cap del grup de recerca en Patologia del Tub Digestiu de l’IDIBELL i l’Hospital Universitari de Bellvitge, ha obtingut la plaça de catedràtic de Cirurgia de la Universitat de Barcelona en l’oposició realitzada el 20 de juliol.

El Dr. Sebastiano Biondo obté la plaça de catedràtic de Cirurgia de la Universitat de Barcelona Llegir més »

L’impuls de les cèl·lules beta pancreàtiques en ratolins obre la porta a futurs tractaments per a la diabetis

Un equip d’investigació de l’IDIBELL, el CRG i la UB ha impulsat amb èxit la formació de cèl·lules beta pancreàtiques en ratolins. Els resultats han estat possibles gràcies a la identificació d’un gen que és fonamental per a la regulació del nombre de cèl·lules productores d’insulina durant el desenvolupament embrionari del pàncrees.

L’impuls de les cèl·lules beta pancreàtiques en ratolins obre la porta a futurs tractaments per a la diabetis Llegir més »

Identifiquen dos nous gens implicats en malalties del desenvolupament del cervell

Dos treballs on hi ha participat l’IDIBELL i la Universitat de Barcelona han identificat mutacions en el gen CLCN3, codificant per un transportador de clorur dels endosomes, i el gen CHRM1, corresponen al receptor neuronal muscarínic M1, són responsables de defectes en el desenvolupament del cervell.

Identifiquen dos nous gens implicats en malalties del desenvolupament del cervell Llegir més »

Nous avenços en la caracterització de la malalta minoritària Limfangioleiomiomatosis

Un equip de l’IDIBELL i de l’ICO, a través de l’anàlisi de l’expressió de gens i proteïnes en aquesta malaltia, n’ha determinat les característiques biològiques que explicarien l’alta heterogeneïtat i les similituds moleculars amb el càncer.

Nous avenços en la caracterització de la malalta minoritària Limfangioleiomiomatosis Llegir més »

La Unitat d’Innovació de l’IDIBELL rep la certificació UNE 166002:2014

El segell corrobora la conformitat del seu sistema de gestió de la innovació segons la norma UNE 166002:2014 i certifica que l’IDIBELL és capaç de generar i gestionar projectes d’innovació, sistematitzar les activitats R+D+I i aconseguir que es realitzin de manera eficaç i eficient.

La Unitat d’Innovació de l’IDIBELL rep la certificació UNE 166002:2014 Llegir més »

Scroll to Top