Les Jornades Científiques i Tecnològiques de L’Hospitalet premien dos treballs de recerca co-tutoritzats per l’IDIBELL

Els treballs han estat elaborats per alumnes de Batxillerat dels Instituts Bellvitge i Mercè Rodoreda
L’Institut Bellvitge, amb qui l’IDIBELL fa Tàndem educatiu, rep una menció d’honor en el marc de les Jornades

Foto grup 21 jornades LH

El Centre Cultural La Bòbila de L’Hospitalet acollí, el passat divendres 18 de juny, la cloenda de les 21es Jornades Científiques i Tecnològiques de Batxillerat, un acte que va distingir els i les alumnes que han realitzat els millors treballs de recerca dels centres educatius de la ciutat. Dins l’àmbit de treballs experimentals, el segon premi va recaure en l’alumna de l’Institut Bellvitge Fatima Akhtar, autora del treball Which factors increase cancer risk, co-tutoritzat per la investigadora del grup de Càncer hereditari de l’IDIBELL Dra. Marta Pineda i per la professora Elvira Fernández. El primer premi fou atorgat a Maria Maturana, alumna de l’Institut Mercè Rodoreda, pel seu treball Les bacterièmies. Com agilitzar el diagnòstic i tractament per salvar més vides, co-tutoritzat per la Dra. Miriam Torrecillas, investigadora de l’IDIBELL i metge del servei de Microbiologia i Parasitologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge, i per la professora Rosario Guerrero.

Presidit pel Sr. David Quirós, tinent d’alcaldia d’Educació, Innovació i Cultura de l’ajuntament, l’acte va ser presentat i conduït per Joan Duran, comunicador científic a l’IDIBELL i membre de la comissió organitzadora de les Jornades, que destacà la tasca de les diverses institucions de la ciutat de L’Hospitalet a l’hora de reunir les mirades de totes aquelles persones i organitzacions que fan i divulguen la ciència, amb l’objectiu de fomentar la democratització del coneixement i de construir espais per al diàleg entre la comunitat científica, la societat i, d’una forma especialment intensa, amb el món educatiu.

La cloenda de les Jornades comptà, també, amb una ponència de caire científic i divulgador pronunciada per la Dra. Anna Clopés, directora de Coneixement i Recerca, i de Farmàcia i Política del medicament de l’Institut Català d’Oncologia. La Dra. Clopés va parlar als alumnes i als docents sobre la importància de la recerca i la innovació per disminuir l’impacte del càncer, basant-se en l’experiència i en les fites històriques de l’ICO.

Finalment, l’acte va fer un reconeixement als participants en la 1a edició de Petits Talents Científics a L’H, un projecte de la Fundació Catalana per la Recerca adreçat a alumnes i professorat de primària, en el qual hi prengué part la Unitat de Comunicació de l’IDIBELL. I va premiar, entre d’altres, l’Institut Bellvitge, amb qui l’IDIBELL du a terme un Tàndem educatiu, per haver estat un dels centres de la ciutat amb més treballs premiats durant aquesta edició de les Jornades.

Scroll to Top