Jordi Adamuz rep el premi a la trajectòria investigadora en infermeria de l’ICS

El premi ha estat atorgat en el marc de la Jornada de Recerca de l’ICS 2020-2021, celebrada a l’Hospital de la Vall d’Hebron

Fotografia Jordi Adamuz

La Jornada de recerca de l’Institut Català de la Salut 2020-2021, celebrada avui, dia 28 de juny, ha distingit el Dr. Jordi Adamuz amb el Premi a la Trajectòria Investigadora Infermera de l’ICS 2021, dotat amb 10.000 €. Adamuz és investigador principal del grup de recerca en infermeria de l’IDIBELL i, actualment, és infermer referent de la Unitat de suport als sistemes d’informació de l’Hospital Universitari de Bellvitge, i infermer de suport a la investigació a la mateixa institució.

 

Doctorat per la Universitat de Barcelona i graduat en Infermeria per la Universitat Ramon Llull, Adamuz combina la tasca assistencial amb la de recerca i docència, com a professor associat de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UB al Campus de Bellvitge. Autor en una vintena d’articles científics, els seus darrers treballs han estat publicats durant el 2021 a la revista BMJ Open. Un d’ells demostra que la detecció precoç del deteriorament dels pacients de COVID-19 per part del personal d’infermeria en millora la recuperació. En concret, l’article descriu que la vigilància infermera sistematitzada mitjançant el sistema VIDA, desenvolupat per l’Institut Català de la Salut i l’IDIBELL, és capaç de detectar i prevenir les complicacions evitables, els trasllats a l’UCI i la mortalitat intrahospitalària. Al seu torn, el darrer article indica que la comprensió del pacient sobre el seu diagnòstic abans de l’alta és, actualment, subòptima, i apunta que caldria avaluar l’impacte de noves estratègies per millorar la transició assistencial, que incorporin l’opinió dels pacients i de les infermeres sobre la disposició a l’alta. Finalment, la implicació del Dr. Adamuz amb la gestió dels centres on treballa l’han dut a formar part, actualment, del Comitè de Recerca de l’Hospital Universitari de Bellvitge i del Comitè d’Ètica de la Investigació amb Medicaments de l’IDIBELL.

 

Durant la Jornada, que enguany ha tingut lloc a la Sala d’Actes de l’Hospital de la Vall d’Hebron, s’ha celebrat una taula rodona sobre l’impacte de la pandèmia de COVID-19 en la recerca, moderada pel Dr. Joan Xavier Comella, Director del VHIR. Al costat d’Adamuz, el Dr. Oriol Yuguero Torres (IRBLleida) ha rebut el Premi a l’Investigador Jove de l’ICS 2021, i el Dr. Rafael Simó Canonge (VHIR), el Premi a la Trajectòria Investigadora als Hospitals de l’ICS 2021. Finalment, durant l’acte també s’han lliurat els premis corresponents a l’any 2020, que distingiren el Dr. Joaquín Burgos amb el Premi a l’Investigador Jove de l’ICS 2020, el Dr. Miguel Ángel Muñoz amb el Premi a la Trajectòria Investigadora en Atenció Primària de l’ICS 2020, i el Dr. Josep Tabernero amb el Premi a la Trajectòria Investigadora als Hospitals de l’ICS 2020.

Scroll to Top