Fernando Fernández Aranda, nou Director Científic de l’IDIBELL

  • Fernando Fernández-Aranda agafarà el relleu de Josep Manuel Menchón com a Director Científic. Aquest nomenament permetrà seguir impulsant l’IDIBELL com a centre de referència en recerca biomèdica.
NO39 - Director Cientific IDIBELL- Imatge

Avui la Comissió Delegada del Patronat ha aprovat elevar al Patronat de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) el nomenament de Fernando Fernández-Aranda com a nou director científic del centre. El Dr. Fernández-Aranda és especialista en psicologia clínica i investigador de reconegut prestigi en l’àmbit dels trastorns alimentaris, i actualment és investigador principal dins el programa de Neurociències de l’IDIBELL.

Fernando Fernández-Aranda és especialista en psicologia clínica i Director de la Unitat de Trastorns Alimentaris del Departament de Psiquiatria de l’Hospital Universitari de Bellvitge i investigador principal del grup de Psiquiatria i Salut Mental de l’IDIBELL. A més, és catedràtic del Departament de Ciències Clíniques del Campus de Bellvitge de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona (UB) des del 2020. Fernández Aranda es va llicenciar en Psicologia per a la UB l’any 1990, posteriorment va realitzar la seva tesi doctoral en Psicologia a la Universitat d’Hamburg, on va estar treballant i investigant durant cinc anys. Des de llavors, ha treballat com a professor convidat en diverses universitats internacionals, ha realitzat centenars de conferències per tot el món, ha publicat més de 390 articles científics i ha rebut diversos premis internacionals per a la seva recerca i innovació. El Dr. Fernández-Aranda ha estat investigador principal en més de 20 projectes nacionals i és cap de grup i coordinador del Subprograma Obesidad del CIBER de Fisiopatologia de l’Obesitat i Nutrició (CIBERobn). Des de gener de 2019 és el President del Comitè d’Investigació de l’Hospital Universitari de Bellvitge, càrrec que ha deixat coincidint amb aquesta nova posició a l’IDIBELL. La seva tasca de recerca ha tingut una evident dimensió internacional, havent participat com investigador principal en més de 10 projectes multicèntrics competitius internacionals i, actualment és l’editor en cap de la revista European Eating Disorders Review, ha estat president de la Societat Mundial de la Recerca en Trastorns Alimentaris i és co-Director de la Secció de Trastorns Alimentaris de la World Psychiatric Association (WPA).

El nou director substituirà el Dr. Josep Manuel Menchón, qui ha estat director científic de l’IDIBELL des del 2012, i a qui els membres del patronat han agraït la seva tasca durant tots aquests anys. El Director Científic ha estat un pilar de l’institut al llarg dels darrers 9 anys, en un període amb molts canvis que han culminat amb la creació del Programa REGENBELL resultat de la integració del CMRB. El nomenament del Dr. Fernández Aranda suposarà una oportunitat per continuar l’excel·lent tasca del Dr. Menchón tot abordant els nous reptes científics que té el nostre institut.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top