Es posa en marxa la campanya “Allunyem el tabac”

  • Es tracta d’una campanya engegada per la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum i que vol allunyar el tabac, una mica més, de l’entorn hospitalari.
NO47 - Senyaleptica tabac - Imatge2 JPG

El dilluns, 31 de maig, se celebrarà el Dia Mundial sense Tabac. Coincidint amb aquesta efemèride es donarà el tret de sortida a la campanya “Allunyem el Tabac” impulsada per la Xarxa Catalana d’Hospitals sense Fum, juntament amb l’Agència de Salut Pública de la Generalitat de Catalunya. De fet, a l’edifici de l’Hospital Duran i Reynals es començarà a instal·lar la nova senyalètica de la campanya avui mateix.

Amb aquesta nova campanya es vol donar un pas endavant per tal d’allunyar el tabac de l’entorn hospitalari, com a mesura complementària al que dicta la llei del tabac, per a la protecció de les persones envers el fum ambiental del tabac. Es pretén sensibilitzar a pacients, visitants i professionals sobre els efectes del seu consum, així com reforçar els professionals del nostre entorn sobre el rol modèlic que tenim com a agents promotors de la salut. A més, es vol resoldre el problema de les burilles, que embruten i contaminen el terra i la imatge del centre sanitari.

A la vegada que d’altres centres adherits a la XCHsF, s’implementarà aquesta campanya al voltant de la Setmana sense Fum (del 25 al 31 de maig).

Què vol aconseguir aquesta campanya?

  • Fomentar una cultura lliure de tabac a l’àmbit sanitari, reduint la visibilitat de les persones fumant (tant professionals com pacients i visitants).
  • Evitar la contaminació per fum ambiental dins dels edificis i àrees a l’aire lliure deguda al consum del tabac a les zones exteriors properes.
  • Reduir les despeses de manteniment i neteja derivades del fum i de la recollida de burilles.
  • Avançar cap a una organització modèlica en el control del tabac i en la promoció de la salut.

Quines accions es portaran a terme a l’edifici de l’Hospital Duran i Reynals?

Concretament, les accions que es portaran a terme per a visibilitzar la campanya seran la retolació dels accessos al recinte de l’edifici Hospital Duran i Reynals, delimitació del perímetre al voltant dels accessos on s’aconsella no fumar, renovació i allunyament dels cendrers, informació per a la sensibilització dels i les professionals sobre el seu rol modèlic recomanant no sortir a fumar amb la roba de treball i difusió de la campanya a les xarxes socials.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top