El grup de recerca en control del tabac ha estat premiat per l’OMS

  • L’Organització Mundial de la Salut ha atorgat un dels Premis del Dia Mundial Sense Tabac 2021, que se celebrarà el pròxim 31 de maig, al grup de recerca en control del tabac de l’IDIBELL i de l’ICO per la seva feina en l’àmbit del control del tabac.
NO48 - Premi WHO_Control Tabac - Imatge

El grup de recerca en control del tabac de l’IDIBELL i de l’ICO ha estat guardonat per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) amb un dels Premis del Dia Mundial Sense Tabac 2021, que se celebrarà el pròxim 31 de maig, per la seva feina i els èxits obtinguts en l’àmbit del control del tabac. De fet, cada any l’OMS reconeix a persones i/o institucions de cadascuna de les sis regions que formen l’organització.

Entre els premiats d’aquest any, dins la Regió Europea, hi podem trobar el grup de recerca en control del tabac de l’IDIBELL i de l’ICO, així com el secretari general de la Xarxa Europea per a la Prevenció del Tabaquisme, Cornel Radu-Loghin; el Ministeri de Salut de la Federació Rusa; la Xarxa Alemanya d’Hospitals i Serveis Sanitaris Lliures de Tabac de la República Federal Alemanya i el doctor Müserref Pervin Tuba Durgut, vicepresident de Salut, Família, Treball i Assumptes Socials de la Comissió de la Gran Assemblea Nacional de la República de Turquía.

Pel cap del grup de recerca en control del tabac, Esteve Fernández, “aquest guardó reconeix la tasca de la Unitat en Control del tabac que portem a terme des de fa 15 anys, amb impacte tant nacional com internacional, a través de la implementació d’intervencions sobre el tabaquisme, com ara la Xarxa Catalana d’Hospitals Sense Fum o altres programes específics, la recerca en l’àmbit del consum i la cessació, l’exposició al fum ambiental del tabac, l’avaluació de les lleis del tabac, la formació i divulgació en control del tabaquisme, entre d’altres“. I afegeix, “esperem que aquest reconeixement tingui impacte perquè les institucions i autoritats sanitàries, tant catalanes com d’àmbit estatal, i que ens puguin donar suport a les diverses activitats que s’impulsin des de la Unitat“.

 

31 de maig, Dia Mundial Sense Tabac

El 31 de maig se celebra el Dia Mundial Sense Tabac amb l’objectiu de poder informar a la societat dels perills que suposa el consum del tabac, les pràctiques comercials de les empreses tabaqueres i les activitats que organitza l’OMS per tal de lluitar contra l’epidèmia del tabaquisme. Aquesta celebració es va instaurar l’any 1987 per l’Assemblea Mundial de la Salut per tal de conscienciar a la població mundial dels efectes devastadors del tabac en la salut.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top