12 de maig- Dia Internacional de la Infermeria

Artboard 1

12Avui, dimecres 12 de maig, se celebra el Dia Internacional de la Infermeria. La data de l’elecció per a celebrar aquesta efemèride coincideix amb el naixement de la infermera Florence Nightingale, pionera de la infermeria moderna, que va ser capaç de demostrar la importància de les cures i va liderar la transformació de la pràctica infermera. Aquesta celebració es promou a nivell mundial pel Consell Internacional d’Infermeria (CEI) i representa a més de 13 milions d’infermeres al món.

El grup de recerca en Infermeria de l’IDIBELL es focalitza en la recerca d’aspectes ètics i socials de l’àmbit, i en la gestió de cures i de resultats sensibles a la pràctica. Està interessat en la innovació tecnològica en salut i en noves aplicacions terapèutiques. Finalment, promociona la salut i presta cures a poblacions vulnerables.

 

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top