Dissabte va ser un dia per viure i experimentar en el parc de la ciència de l’Hospitalet

NO34 - Parc de la Ciència LH - Imatge

Aquest any dins del marc de les Festes de la Primavera de L’Hospitalet hem pogut tornar a gaudir del Parc de la Ciència. Aquesta activitat pretén acostar a la ciutadania el coneixement científic i tècnic d’una forma amena i lúdica, sense renunciar a la transmissió de valors i de continguts científics i tecnològics, col·laborant en la formació cientificotècnica i en el foment de les vocacions, especialment en les nenes i joves.

Enguany les diferents activitats organitzades per Pessics de Ciència i l’Ajuntament de l’Hospitalet han estat distribuïdes en torns per tal garantir totes les mesures de seguretat sanitàries. Cada torn s’ha iniciat amb un monòleg científic per part d’un o una investigadora de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL):

La jornada va començar amb el monòleg de l’Adrian Martínez, investigador predoctoral del grup de Mecanismes de Resistència i Progressió en el Càncer de Pròstata de l’IDIBELL. L’Adrián va explicar com preguntant als gens entenem com funcionen els mecanismes de resistència als tractaments.

Després, vam seguir amb la Carmen Martínez i en David Ahumada, del grup de recerca en Models de Malaltia en C. elegans, el model animal més ràpid del laboratori. Ells ens van explicar els avantatges de treballar-hi.

A continuació, Gemma Garcia, investigadora predoctoral del grup de Quimioresistència i Xenografts Ortotòpics, va parlar de les estratègies que utilitzen les cèl·lules tumorals per escapar de l’atac del sistema immunitari i del tractament.

I, per acabar, Lídia Franco, del grup de recerca en Mecanismes de Resistència i Progressió en el Càncer de Pròstata, ens va donar algunes claus d’una de les puntes de llança contra el càncer, la immunoteràpia.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top