El Dr. Xavier Matias-Guiu, nou president de la Societat Internacional de Patòlegs Ginecològics

  • El Dr Xavier Matias-Guiu, cap del grup de recerca en càncer ginecològic de l’IDIBELL, és des d’aquest cap de setmana el nou president de la Societat Internacional de Patòlegs Ginecològics (ISGYP).
NO26 - Matias-Guiu_SIPG - Imatge

La ISGYP (International Society of Gynecological Pathologists) és una societat científica, d’abast mundial, de patòlegs amb un interès comú per la patologia del sistema reproductor femení. La Societat es va fundar el 1976 per facilitar l’intercanvi de coneixements sobre malalties ginecològiques i ser un fòrum de difusió de nova informació en aquesta àrea.

La pertinença està oberta a qualsevol patòleg d’acord amb les normatives o costums de cada país per als especialistes i que hagi contribuït al camp de la patologia ginecològica.

La ISGYP s’encarrega a nivell global de ser l’interlocutor per a qüestions relatives a la patologia dels càncers ginecològics. Compta amb un programa de formació en patologia ginecològica per a patòlegs de tot el món, amb l’organització de reunions conjuntament amb la divisió americano-canadenca de la Acadèmia Internacional de Patologia (USCAP), la Societat Americana de Patologia Clínica (ASCP), la Societat Internacional de Càncer Ginecològic (IGCS) i la Societat Europea de Patologia (ESP), entre altres.

Des de fa un any, la ISGYP ha promogut la formació virtual mitjançant el programa ISGYP-life, amb quatre sessions mensuals, que ha tingut molta acceptació a tots els àmbits geogràfics. La ISGYP té com a publicació pròpia, l’International Journal of Gynecological Pathology.

Entre els objectius que es planteja el Dr. Matias-Guiu, cap de grup a l’IDIBELL i cap del Servei d’Anatomia Patològica de l’Hospital Universitari de Bellvitge, durant els dos anys de presidència hi ha el manteniment del programa de formació virtual més enllà de la situació epidemiològica actual, incrementar la difusió de la ISGYP en tots els àmbits geogràfics del món, especialment en els països on està menys implantada, incrementar la relació amb les associacions de malalts amb càncer ginecològic a nivell mundial, i promoure un estudi multicèntric d’abast mundial per proporcionar evidència científica per optimitzar l’estadiatge del càncer d’endometri.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

ENLLAÇOS RELACIONATS

The International Society of Gynecological Pathologists (ISGYP)

Comparteix a:

Scroll to Top