Anna Sureda, nova presidenta de la Societat Europea de Trasplantament de Sang i Medul·la Òssia

  • Aquest nomenament representa un reconeixement a la seva vida professional dedicada als trasplantaments de progenitors hemopoètics i a la teràpia cel·lular.
Anna Sureda EBMT

La cap d’Hematologia Clínica de l’ICO L’Hospitalet i cap del grup de Tumors Hematopoètics i Limfoides de l’IDIBELL, la Dra. Anna Sureda, ha estat nomenada presidenta  de la Societat Europea de Trasplantament de Sang i Medul·la Òssia (EBMT, en el seu acrònim anglès). Aquest nomenament representa un reconeixement a la seva vida professional dedicada als transplantaments de progenitors hemopoètics i a la teràpia cel·lular.

De fet, Sureda ja ha estat vinculada a la Societat amb anterioritat, primer com a directora del Lymphoma Working Party i, més tard, com a secretària de l’organització. Cal destacar que dels 17 presidents que ha tingut aquesta societat fins avui, Anna Sureda serà la tercera dona en arribar al càrrec.

 

Què és la Societat Europea de Trasplantament de Sang i Medul·la Òssia?

L’EBMT, és una comunitat de professionals de la salut dedicats a la innovació, la recerca i l’avenç en les teràpies cel·lulars i basades en les cèl·lules mare per a millorar la vida dels i les pacients de malalties relacionades amb la sang.

La seva activitat està enfocada a la promoció de tot el coneixement associat al trasplantament de cèl·lules mare hematopoètiques de totes les fonts i tipus de donants, inclosa la investigació bàsica i clínica, l’educació, l’estandardització, el control de qualitat i l’acreditació dels procediments de trasplantament.

Actualment la formen més de 5.000 membres repartits a més de 60 països. Una de les activitats principals de la societat és una trobada anual a la qual hi participen milers de persones, entre experts internacionals, científics, metges, infermeres, altres professionals de la salut i pacients. Aquest important fòrum és una eina essencial per garantir i fomentar el diàleg i l’intercanvi d’informació, l’educació i la productivitat científica en aquest camp.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

ENLLAÇOS RELACIONATS

Societat Europea de Trasplantament de Sang i Medul·la Òssia (EBMT)

Comparteix a:

Scroll to Top