març de 2021

Defineixen les característiques clíniques de les complicacions cerebrals causades per immunoteràpies oncològiques que en determinen l’evolució

L’estudi descriu dues síndromes, que combinen manifestacions clíniques i perfils del líquid cefalorraquidi diferencials, que determinen un diferent pronòstic en els pacients.

Defineixen les característiques clíniques de les complicacions cerebrals causades per immunoteràpies oncològiques que en determinen l’evolució Llegir més »

Un estudi prediu que el 2030 hi haurà més casos i més morts de càncer d’endometri a Catalunya entre les dones majors de 65 anys

Les dades obtingudes mostren una disminució de la incidència i un lleuger augment de la mortalitat per càncer d’endometri. L’estudi ha estat realitzat per un grup d’investigadors/es del grup de recerca en Infeccions i Càncer de l’IDIBELL, l’ICO i del Pla Director d’Oncologia.

Un estudi prediu que el 2030 hi haurà més casos i més morts de càncer d’endometri a Catalunya entre les dones majors de 65 anys Llegir més »

Variacions genètiques del receptor de la testosterona predisposen a patir COVID-19 greu en homes

Els investigadors van comprovar que la presència d’un nombre elevat de repeticions d’un aminoàcid concret en el receptor dels andrògens o de la testosterona es relaciona amb una pitjor evolució clínica de la COVID-19

Variacions genètiques del receptor de la testosterona predisposen a patir COVID-19 greu en homes Llegir més »

El Dr. Xavier Matias-Guiu, nou president de la Societat Internacional de Patòlegs Ginecològics

El Dr Xavier Matias-Guiu, cap del grup de recerca en càncer ginecològic de l’IDIBELL, és des d’aquest cap de setmana el nou president de la Societat Internacional de Patòlegs Ginecològics (ISGYP).

El Dr. Xavier Matias-Guiu, nou president de la Societat Internacional de Patòlegs Ginecològics Llegir més »

La detecció precoç del deteriorament dels pacients COVID-19 per part del personal d’infermeria en millora la recuperació

Un estudi constata que més vigilància infermera sistematitzada mitjançant el sistema VIDA, desenvolupat per l’Institut Català de la Salut i l’IDIBELL, és capaç de detectar i prevenir les complicacions evitables, els trasllats a l’UCI i la mortalitat intrahospitalària

La detecció precoç del deteriorament dels pacients COVID-19 per part del personal d’infermeria en millora la recuperació Llegir més »

Anna Sureda, nova presidenta de la Societat Europea de Trasplantament de Sang i Medul·la Òssia

Aquest nomenament representa un reconeixement a la seva vida professional dedicada als trasplantaments de progenitors hemopoètics i a la teràpia cel·lular.

Anna Sureda, nova presidenta de la Societat Europea de Trasplantament de Sang i Medul·la Òssia Llegir més »

El grup liderat per la Dra. Alessandra Giorgetti rep una ajuda de la GESMD per estudiar la síndrome mielodisplàstica

El grup de recerca liderat per la Dra. Alessandra Giorgetti, líder del grup de recerca “Biologia de les cèl·lules mare hematopoètiques i leucemogènesi” de l’IDIBELL, i professora de la UB, ha rebut un ajut per import de 15.000€ del GESMD (Grup espanyol de síndromes mielodisplàstiques), grup del qual la investigadora n’és membre actiu.

El grup liderat per la Dra. Alessandra Giorgetti rep una ajuda de la GESMD per estudiar la síndrome mielodisplàstica Llegir més »

L’impacte de la COVID-19 en la recerca, anàlisi del Dr Capellà un any després de l’esclat de la pandèmia

Des de l’inici de la pandèmia de la COVID-19, les comunitats sanitàries i científiques han realitzat un esforç formidable per respondre, dins les seves capacitats, a una situació global sense precedents, d’evolució ràpida, d’una enorme complexitat, i amb un potencial deleteri elevat.

L’impacte de la COVID-19 en la recerca, anàlisi del Dr Capellà un any després de l’esclat de la pandèmia Llegir més »

Scroll to Top