Ciència en femení: arriba el 4t sLHam de científiques de l’IDIBELL

  • Per commemorar el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, l’IDIBELL organitza un acte on 8 dones de explicaran a través d’una xerrada divulgativa quina és la seva feina al voltant de la recerca i la innovació.
NP05 sLHam - Imatge

El 4t sLHam de dones científiques de l’IDIBELL tindrà lloc el dissabte 20 de febrer a les 19 h a l’Auditori Barradas de L’Hospitalet. Hi participaran vuit investigadores i professionals de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). Cada una d’elles explicarà la seva tasca al voltant de la recerca i la innovació amb una xerrada divulgativa de cinc minuts. L’edició 2021 de l’sLHam estarà protagonitzada per les investigadores i professionals científiques Gabriela Jiménez, Mireya Plass, Maria Suñol, Cristina Martínez, Bárbara Rivera, Carmen Ardanuy, Lídia Garcia i Milagro González. L’acte serà conduït per Carla Serra, comunicadora científica de l’IDIBELL. Amb aquesta iniciativa, que ja compta amb tres exitoses edicions, es vol fer més accessible i més viva la ciència, apropar-la a tot tipus de públic d’una forma festiva i posar de relleu el paper decisiu de les dones en el nostre sistema de recerca.

L’acte comptarà amb l’actuació musical de la jove cantant Gisela Quirós, gràcies a la col·laboració de l’Escola Municipal de Música – Centre de les Arts de L’Hospitalet. El públic assistent participarà activament en l’esdeveniment escollint, per votació popular, la millor presentació de l’sLHam. L’esdeveniment recaptarà fons en forma de taquilla inversa, i totes les aportacions voluntàries dels espectadors seran destinades íntegrament al projecte solidari de l’IDIBELL Salvem vides.

L’sLHam de científiques commemorarà el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència. S’organitza amb la col·laboració de l’ajuntament de L’Hospitalet i de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECY). La iniciativa té el suport del cicle Pessics de Ciència, de l’Auditori Barradas i de diverses empreses del sector biotecnològic. L’acte es durà a terme respectant totes les mesures sanitàries corresponents, i amb la limitació d’aforament que dictin els protocols vigents.

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top