Aptadel, nova spinoff de l’IDIBELL

Crédit: Fundació Alba Pérez

Aptadel Therapeutics és una empresa preclínica cofundada per l’IDIBELL enfocada a desenvolupar una nova plataforma de teràpia dirigida contra el càncer. Aquesta plataforma consisteix en nanopartícules carregades amb agents terapèutics, com poden ser molècules d’ARN o fàrmacs quimioteràpics, dirigides a diferents tumors diana. D’aquesta manera els agents terapèutics son alliberats només allà on fa falta, evitant així efectes secundaris i millorant l’efectivitat de les teràpies.

El Dr. Óscar Martínez-Tirado, investigador de l’IDIBELL i cofundador de la spin-off, apunta que “aquesta és una gran oportunitat per a traslladar el coneixement acadèmic a la pràctica clínica“. El Dr. Martinez-Tirado té anys d’experiència en la recerca del Sarcoma d’Ewing, amb aquesta nova tecnologia pretén administrar ARN d’interferència a les cèl·lules tumorals que expressin EWS/FLI1, l’oncogen responsable del desenvolupament d’aquests tumors.

Aptadel es llança amb un finançament inicial de 1,7 milions d’euros resultat d’una ronda d’inversió aixecada per l’IDIBELL. Els co-fundadors Fundació Alba Pérez han aportat un fort conjunt d’inversors privats que permetran a Aptadel desenvolupar aquesta nova tecnologia per a tractar diferents tipus de càncer, però que en un inici se centrarà en el Sarcoma d’Ewing.

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

 

Imatge: d’esquerra a dreta, Maria del Pilar Gonzálvez Pascual i, Rafael Pérez (por parte de la Fundación Alba Pérez) i els doctors Gabriel Capellà i Oscar Martínez Tiradoper part de Aptade Therapeutics. (crèdit: Fundació Alba Pérez)

Scroll to Top