El tractament amb ferro redueix el risc d’hospitalització en persones amb deficiències cardíaques

Josep Comín_Foto

El Dr. Josep Comín, cap del grup de malalties cardiovasculars de l’IDIBELL i cap del servei de cardiologia de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB), ha participat en l’estudi “AFFIRM-AHF”. Aquest estudi avalua l’efecte del tractament amb ferro carboximaltosa en les hospitalitzacions per insuficiència cardíaca i en la mortalitat cardiovascular en pacients amb dèficit de ferro, després de la seva estabilització per ingrés d’insuficiència cardíaca aguda.

Els resultats, donats a conèixer de forma simultània en el congrés virtual de l’American Heart Association (AHA) 2020 i a la revista The Lancet, mostren que els pacients que van rebre el suplement de ferro tenien un 26% menys de probabilitats de ser reingressats a l’hospital per insuficiència cardíaca respecte al grup control.

L’estudi va comptar amb 1.108 pacients de 15 països diferents que havien estat donats d’alta després de ser hospitalitzats per una insuficiència cardíaca aguda i als quals se’ls va detectar nivells baixos de ferro en la seva estada a l’hospital. Els participants van ser dividits en dos grups, un va rebre el tractament amb ferro i l’altre va rebre placebo. Després de 52 setmanes, aquells pacients que havien rebut el suplement de ferro mostraven menys probabilitats de tornar a ser ingressats a l’hospital.

 

 

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) és un centre de recerca en biomedicina creat l’any 2004. Està participat per l’Hospital Universitari de Bellvitge i l’Hospital de Viladecans de l’Institut Català de la Salut, l’Institut Català d’Oncologia, la Universitat de Barcelona i l’Ajuntament de l’Hospitalet de Llobregat.

L’IDIBELL és membre del Campus d’Excel·lència Internacional de la Universitat de Barcelona HUBc i forma part de la institució CERCA de la Generalitat de Catalunya. L’any 2009 es va convertir en un dels cinc primers centres d’investigació espanyols acreditats com a institut d’investigació sanitària per l’Instituto de Salud Carlos III. A més, forma part del programa “HR Excellence in Research” de la Unió Europea i és membre de EATRIS i REGIC. Des de l’any 2018, l’IDIBELL és un Centro Acreditado de la Fundación Científica AECC (FCAECC).

Scroll to Top