El projecte europeu “Oncommun-ICOnnecta’t” rep dos premis internacionals

  • En l’espai d’un mes aquest projecte desenvolupat per l’Institut Català d’Oncologia i l’IDIBELL amb col·laboració a Portugal amb l’Institut Pedro Nuñez ha rebut els premis “Investir em Saúde 2020” i “Premi HINTT”.
NO82 - Premi Oncommun - Imatge2

El projecte europeu “Oncommun-ICOnnecta’t” acaba de rebre el premi “Investir em Saúde 2020” en la seva categoria d’innovació hospitalària. Aquest guardó l’entrega ‘Jansen, Jornal de Negociós and Associação Portuguesa de Administradores Hospitalares’ i té com a objectiu distingir els millors treballs científics, i no científics, i el propòsit de reconèixer i premiar les bones pràctiques en l’àrea de la salut.

De fet, aquest és el segon guardó que, en poc menys d’un mes, rep aquest projecte desenvolupat per l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i l’IDIBELL amb col·laboració a Portugal amb l’Institut Pedro Nuñez i que ha estat implementat a l’Institut Portuguès d’Oncologia de Coïmbra. El mes d’octubre va ser guardonat amb el “Premi HINNT” en la seva categoria de seguretat del pacient a Portugal.

Aquest premi internacional té com a objectiu reconèixer i difondre les millors pràctiques per a l’adopció de tecnologies de la informació (TIC) i la comunicació amb la finalitat d’acostar-se a un entorn “sense papers” que condueixi a guanys rellevants per la seguretat del pacient, suport per a decisió clínica i eficiència general.

En el Projecte Oncommunities portuguès (ICOnnecta’t a Catalunya) de moment hi participen 84 pacients però està previst que, a finals d’any, podria augmentar fins al centenar. L’equip que gestiona el projecte els formen sis persones del camp de la medicina, infermeria i psicologia. La idea és poder obtenir finançament per a poder continuar i poder estendre aquesta experiència a d’altres patologies oncològiques.

Podeu veure el vídeo de presentació del projecte, amb l’explicació de la psicòloga i líder del projecte a Portugal, Piedade Leao, al següent enllaç

Scroll to Top