Finançament per a estudiar nous fàrmacs contra les malalties autoimmunitàries

Imatge

L’investigador de l’IDIBELL Josep Maria Aran i el seu grup de recerca rebran fins a 100.000 euros de finançament de l’ajut Producte de l’agència AGAUR de la Generalitat de Catalunya. Aquests ajuts es destinen a l’obtenció de prototips, a la valorització i la transferència dels resultats obtinguts per equips de recerca de Catalunya.

En el projecte del Dr. Aran s’estudiaran dues molècules que actuen sobre el sistema immunitari com a possibles tractaments per a les malalties autoimmunitàries. Aquestes molècules han demostrat tenir una potent activitat antiinflamatòria i tolerogènica.

En les malalties autoimmunitàries, com el Lupus, es perd l’autotolerància del sistema immunitari el què provoca que aquest no reconegui els teixits del cos com a propis i els acabi atacant. Les molècules proposades per l’equip del Dr. Aran actuen específicament sobre les cèl·lules encarregades de generar aquesta autotolerància impedint que es desencadeni l’atac al propi cos.

Aquestes molècules són molt estables en la circulació el que permet administrar-les directament, a més, en les primeres proves han demostrat tenir una alta eficàcia, especificitat i seguretat, induint menys efectes secundaris que els tractaments immunosupressors clàssics per tractar aquest tipus de malalties.

El projecte rep el suport de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya (expedient 2019PROD00081). També té el suport institucional de CERCA Programme/Generalitat de Catalunya. El projecte ha estat cofinançat per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

 

         

                  

ENLLAÇOS RELACIONATS

Ajuts d’Indústria del Coneixement. Ajuts Producte

Comparteix a:

Scroll to Top