octubre de 2020

Finançament per a estudiar nous fàrmacs contra les malalties autoimmunitàries

L’investigador de l’IDIBELL Josep Maria Aran i el seu grup de recerca rebran fins a 100.000 euros de finançament de l’ajut Producte de l’agència AGAUR de la Generalitat de Catalunya. En el projecte del Dr. Aran s’estudiaran dues molècules que actuen sobre el sistema immunitari com a possibles tractaments per a les malalties autoimmunitàries.

Finançament per a estudiar nous fàrmacs contra les malalties autoimmunitàries Llegir més »

La falta d’interacció entre dos receptors neuronals és un factor determinant en l’esquizofrènia

La interacció dels dos receptors comporta la inhibició de la via dopaminèrgica, que en el cas d’aquest trastorn es troba anormalment activa. Aquest descobriment obre la porta al disseny de nous fàrmacs pel tractament de l’esquizofrènia que actuïn sobre aquesta interacció.

La falta d’interacció entre dos receptors neuronals és un factor determinant en l’esquizofrènia Llegir més »

La concentració de polifenols en sang no està clarament relacionada amb el risc de patir de càncer de tiroides

Tot i que en estudis previs in vitro els polifenols han mostrat activitat anticarcinogènica, l’estudi epidemiològic liderat per l’IDIBELL i l’ICO no ha trobat associació entre la seva concentració en sang i el càncer de tiroides.

La concentració de polifenols en sang no està clarament relacionada amb el risc de patir de càncer de tiroides Llegir més »

Identifiquen patrons de connexió en el cervell que indicarien el risc de desenvolupar trastorns obsessius en infants

Un grup d’investigadors de l’IDIBELL, CIBERSAM i l’Hospital de Bellvitge identifica canvis en la connexió entre l’escorça frontal i regions subcorticals en nenes i nens amb símptomes lleus del trastorn obsessiu compulsiu (TOC).

Identifiquen patrons de connexió en el cervell que indicarien el risc de desenvolupar trastorns obsessius en infants Llegir més »

Un estudi dona suport a l’ús de l’etiqueta Nutri-Score per fomentar hàbits alimentaris més saludables

Els resultats poden servir de base per als debats sobre les etiquetes dels envasos d’aliments a tot Europa. L’estudi compta amb la participació d’Antonio Agudo i s’ha publicat a la revista The BMJ.

Un estudi dona suport a l’ús de l’etiqueta Nutri-Score per fomentar hàbits alimentaris més saludables Llegir més »

Desenvolupen un programa capaç de detectar de manera automàtica biomarcadors de neurodegeneració a través de ressonàncies magnètiques

Aquesta eina pot identificar de manera individualitzada signes de neurodegeneració abans que apareguin els símptomes, el que podria aplanar el camí cap a una medicina més efectiva i personalitzada.

Desenvolupen un programa capaç de detectar de manera automàtica biomarcadors de neurodegeneració a través de ressonàncies magnètiques Llegir més »

Administrar quimio-immunoteràpia abans d’operar un càncer de pulmó podria millorar el seu pronòstic i reduir el volum tumoral de forma important

Un estudi ha avaluat l’eficàcia i la seguretat de la combinació de 3 cicles de quimioteràpia amb immunoteràpia abans de la cirurgia a 51 pacients amb càncer de pulmó localment avançat seguit d’un any de tractament amb immunoteràpia.

Administrar quimio-immunoteràpia abans d’operar un càncer de pulmó podria millorar el seu pronòstic i reduir el volum tumoral de forma important Llegir més »

Un estudi de biomarcadors en seqüenciació de l’ADN demostra que la quantitat i clonalitat de TCRs s’associa clarament al pronòstic del càncer colorectal

• Per a realitzar aquest estudi s’ha utilitzat una nova tècnica anomenada ‘immuno seqüenciació del receptor de les cèl·lules T (TCR)’ que permet obtenir tant el nombre de limfòcits T que infiltren el tumor com l’índex de clonalitat del mateixos.

Un estudi de biomarcadors en seqüenciació de l’ADN demostra que la quantitat i clonalitat de TCRs s’associa clarament al pronòstic del càncer colorectal Llegir més »

Scroll to Top