L’IDIBELL participa en el projecte europeu Evomet, liderat per l’IRB Barcelona, que formarà futurs líders en recerca sobre la metàstasi

ico_hospitalet
  • L’objectiu és formar 15 joves investigadors en la comprensió dels processos de metàstasi i la seva evolució, de cara a la cerca de solucions terapèutiques.
  • El consorci Evomet està format per 13 institucions que inclouen diverses de les millors entitats acadèmiques, clíniques i industrials en recerca del càncer i la metàstasi a Europa.
  • El projecte Evomet, seleccionat en la convocatòria Innovative Training Networks Marie Skłodowska-Curie Actions de la Comissió Europea, ha rebut 4 milions d’euros i tindrà una durada de quatre anys.

La prevalença del càncer presenta una tendència creixent, amb més de 3,5 milions de persones afectades a Europa, i la metàstasi és la responsable de la gran majoria de les morts relacionades amb aquesta malaltia. El projecte europeu Evomet, coordinat per l’IRB Barcelona, cerca formar futurs investigadors en la metàstasi perquè apliquin el coneixement generat en la recerca bàsica a la cerca de solucions terapèutiques. L’objectiu és fomentar el desenvolupament de fàrmacs i, en última instància, aconseguir un impacte en el tractament clínic que es dona a aquests pacients, que són els qui tenen pitjor pronòstic.

Les 13 institucions beneficiàries del projecte Evomet són els instituts de recerca IRB Barcelona, la Fundació Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), l’Institut de Recerca de Patologia Molecular (IMP), Gustave Roussy, l’Institut de Recerca del Càncer-Royal Cancer Hospital (ICR) i l’Institut d’Investigacions Biomèdiques August Pi i Sunyer (IDIBAPS); les universitats Universitat de Lausana, Universitat de Cambridge, Universitat Lliure de Brussel·les, Universitat París-Saclay, Universitat de Basilea, i les empreses Boehringer Ingelheim, Intomics i ChromaCure. Cadascuna de les institucions acollirà un dels joves investigadors seleccionats i el formarà fins que completi el doctorat, exceptuant l’IRB Barcelona i l’IDIBELL, que acolliran dos investigadors predoctorals cadascun.

 

Una formació multidisciplinària i intersectorial

 

Per preparar els futurs líders en la recerca sobre la metàstasi, Evomet proposa una estratègia multidisciplinària i intersectorial, en la qual s’abordi el problema de la metàstasi des de múltiples angles i utilitzant una àmplia gamma de mètodes científics.

Durant els 4 anys de durada del projecte, els joves investigadors rebran també una formació complementària que inclou activitats de capacitació per fomentar el pensament innovador i creatiu, formació en competències socials o interpersonals com la comunicació, emprenedoria i innovació, gestió de la recerca, etc., gràcies a la participació de Scienseed i hfp consulting, agències de comunicació científica i de formació, respectivament.

La Dra. Mariona Graupera, cap de grup en el programa Oncobell de l’IDIBELL, serà l’encarregada de supervisar un dels 15 joves participants.

 

ENLLAÇOS RELACIONATS

Notícia originalment publicada a la web de l’IRB Barcelona (link)

Comparteix a:

Scroll to Top