L’IDIBELL entra al Sónar+D per fer un viatge al cervell musical

Idibell-Antoni-Rodriguez-Fornells-sonar

Un viatge a l’interior del cervell musical: aquesta fou l’experiència artística i científica que l’edició 2020 del Festival Sónar+D va oferir aquest passat dissabte, dins d’una programació especial que combinà el format streaming i el presencial, des del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona. El Dr. Antoni Rodríguez Fornells, investigador de l’IDIBELL, d’ICREA i de la Universitat de Barcelona, coprotagonitzà l’esdeveniment performàtic i divulgatiu, al costat dels artistes Mans O i Rob Clouth.

Presentat per Antònia Folguera, comissària de continguts i comunicació del Sónar, la sessió apropà al públic la recerca que Fornells du a terme com a cap del grup en Cognició i neuroplasticitat cerebral de l’IDIBELL. Durant la seva intervenció, l’investigador es plantejà la pregunta de per què el nostre cervell és capaç de descodificar la música en un ric panorama d’experiències emocionals i motivacionals, i disseccionà els processos cognitius i les zones cerebrals associades al plaer, l’emoció, la memòria i les identitats musicals. Dins la seva intervenció, va posar especial èmfasi en els estudis que du a terme amb pacients que han patit ictus i segueixen teràpies basades en la música. Al seu torn, Mans O i Rob Clouth, exposaren els seus propis processos creatius i oferiren un tast en directe de les seves creacions digitals.

La participació de l’IDIBELL en el Sónar+D es va dur a terme gràcies a l’estreta col·laboració que l’Institut manté amb l’ajuntament de L’Hospitalet i, en concret, amb l’equipament Torre Barrina, gestionat per la regidoria de Cultura i Innovació Social de la ciutat. Durant el cap de setmana, Torre Barrina acollí altres activitats vinculades al Sónar, com la presentació del Festival d’Innovació #LHospitaletXR.

Scroll to Top