Jordi Guiu, nou cap de grup del Programa de Medicina Regenerativa

NO58 - Jordi Guiu - Imatge

Jordi Guiu s’ha incorporat al Programa de Medicina Regenerativa de l’IDIBELL i el P-CMR[C]. Liderarà el nou grup de Plasticitat i Regeneració Cel·lular. En Jordi ve de la Universitat de Copenhaguen i té una dilatada experiència en els processos d’especificació de les cèl·lules mare. Benvingut Jordi!

En Jordi Guiu va estudiar biologia i bioquímica a la Universitat Autònoma de Barcelona. El 2008 va iniciar el seu Ph.D. al laboratori d’Anna Biga a l’IMIM (Institut Hospital de la Mar d’Investigacions Mèdiques) per estudiar l’especificació de les cèl·lules hematopoètiques. Durant el seu doctorat, va adquirir experiència internacional a través de dues estades als laboratoris d’Elaine Dzierzak, a la Universitat d’Edimburg, i de Masayuki Yamamoto, a la Universitat de Tohoku. Després del doctorat, en Jordi es va traslladar a Copenhaguen, on es va incorporar a laboratori Kim Jensen de la Universitat de Copenhaguen. Allà va estudiar el procés d’especificació de les cèl·lules mare intestinals durant el desenvolupament. Al llarg de la seva carrera, en Jordi ha tingut l’oportunitat de treballar amb professionals d’àrees molt diferents, des de biologia fins a física, això li ha permès afrontar la seva investigació des d’un punt de vista multidisciplinari.

Jordi assegura que la curiositat, el treball dur i mai rendir-se són la combinació perfecta per a l’èxit en la ciència, “cal esforçar-se molt per aconseguir una beca, per publicar un article o, per resoldre un dubte”. Però també afirma que ha gaudit de cada pas en la seva carrera, i que tot l’ha ajudat a entendre una mica millor el món en què vivim.

 

Toxicitat intestinal després de la radioteràpia

 

La radioteràpia és un tractament molt comú que s’utilitza en almenys el 50% dels pacients de càncer i, malgrat la seva eficàcia, indueix toxicitat intestinal. La radiació comporta l’apoptosi de les cèl·lules proliferatives, això empobreix la mucosa intestinal i desencadena una resposta inflamatòria. El nombre de supervivents de càncer amb disfunció de l’epiteli intestinal després de la radiació augmenta contínuament, però fins ara aquesta afecció no tenia tractament efectiu. L’objectiu principal del grup de recerca de Plasticitat i Regeneració Cel·lular és comprendre els mecanismes que desencadenen aquests processos per desenvolupar opcions terapèutiques per a aquests pacients.

 

 

Projecte cofinançat per:

ENLLAÇOS RELACIONATS

Grup de Plasticitat i Regeneració Cel·lular (enllaç)

Comparteix a:

Scroll to Top