Ja està en marxa l’Stand-up science, que prepara científics de l’IDIBELL per convertir-se en youtubers de ciència

NO64 - Standup - Imatge

L’IDIBELL i Torre Barrina col·laboren en una nova edició del projecte Stand-up science, creat per promoure la divulgació científica i potenciar l’habilitat comunicativa dels científics. L’objectiu principal és generar una plataforma perquè els científics arribin a tots els públics, especialment als adolescents i joves, i promoguin el coneixement de la ciència i l’IDIBELL. El projecte prepara les persones que hi participen per crear una xerrada divulgativa, defensar-ne la tesi i produir un vídeo de ciència.

El projecte uneix les polítiques desenvolupades a L’Hospitalet d’innovació en comunicació científica i gestió cultural. Aquesta tercera edició té lloc en un escenari d’emergència sanitària on tothom mira cap a la ciència i que posa de manifest la necessitat de disseminar el coneixement científic a tots els racons de la ciutat.

 

Monòlegs científics i vídeos de YouTube

 

Aquest any han participat sis científics de l’IDIBELL en l’Stand-up science 2020, organitzat en un format híbrid que ha combinat les formacions en línia i les experiències presencials. Tot amb la col·laboració d’Eduscopi, empresa dedicada a la comunicació, la divulgació i l’educació científica.

Per una banda, s’ha preparat als participants per crear i fer en directe una xerrada divulgativa de ciència, xerrades que van ser les protagonistes dels Monòlegs científics que van tenir lloc el passat 4 de setembre en el Summer Experience del Districte de Collblanc-la Torrassa.

I per l’altra, s’ha format als participants en la producció d’un vídeo científic a YouTube, en aquest cas Torre Barrina, equipament de l’Àrea d’Educació, Innovació i Cultura, va ser l’encarregada d’acollir els rodatges el passat divendres 10 setembre. Actualment els vídeos estan en producció, però estigueu atents al canal de YouTube de l’IDIBELL i no us els perdeu!

 

 

Stand-up science és una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de L’Hospitalet i l’IDIBELL, impulsada dins del Projecte d’especialització i competitivitat territorial (PECT), emmarcat en la RIS3CAT i en el programa operatiu FEDER Catalunya 2014-2020 “L’Hospitalet, ecosistema innovador de salut”.

ENLLAÇOS RELACIONATS

Notícia originalment publicada a la web de l’Ajuntament de l’Hospitalet (enllaç)

Comparteix a:

Scroll to Top