El grup de recerca en sarcoma de l’IDIBELL rebrà una de les noves ajudes AECC Innova

Imatge retallada

L’Associació Espanyola Contra el Càncer (AECC) ha seleccionat el projecte del Dr. Óscar Martínez-Tirado, cap del grup de recerca en sarcoma de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL), per rebre una de les seves noves ajudes “AECC Innova“. Aquests ajuts pretenen donar suport als grups de recerca a la transferència dels resultats de laboratori al mercat. De moment l’AECC ha dotat amb 180.000 euros per a dos anys a tres dels projectes de recerca més ambiciosos i amb més potencial, entre els quals es troba el projecte del Dr. Martínez-Tirado.

 

Una nova via terapèutica per al sarcoma d’Ewing

 

El sarcoma d’Ewing és un tumor ossi molt agressiu que afecta principalment a nens i adolescents. Aquest tipus de càncer se segueix tractant igual que 20 anys enrere, utilitzant tractaments molt agressius, que produeixen greus efectes secundaris, i només aconsegueixen salvar 6 de cada 10 pacients. Ara, l’ajuda AECC Innova permetrà el Dr. Òscar Martínez-Tirado desenvolupar una nova via terapèutica per aquest tipus de tumor.

L’equip del Dr. Martínez-Tirado validarà per a l’ús clínic unes nanopartícules, prèviament estudiades en el seu laboratori amb resultats prometedors, que funcionen com petits drons capaços de viatjar pel cos del pacient fins a arribar a les cèl·lules canceroses i eliminar-les de manera selectiva.

Aquesta aproximació podria obrir la porta a un tractament personalitzat més eficaç i segur per a pacients amb sarcoma d’Ewing. A més, aquesta tecnologia es podria adaptar per utilitzar-se en el tractament d’altres tipus de tumors.

“El nostre projecte està en un moment crític per fer el salt a la tan anhelada pràctica clínica. Si es tracta d’un sarcoma pediàtric el tema és d’extraordinària sensibilitat. Gràcies a aquesta nova modalitat d’ajuts (Innova) de l’AECC, el nostre projecte rebrà l’empenta necessària per iniciar un procés tan complex com la posada a punt d’un assaig clínic”, assegura Òscar Martínez-Tirado.

ENLLAÇOS RELACIONATS

Notícia originalment publicada a la web de l’AECC (link)

Comparteix a:

Scroll to Top