Èxit de participació del Congrés Internacional del Papil·loma Virus (IPVC2020)

IPVC-2020_Banner_450x450-1

La 33a edició del Congrés Internacional del Papil·loma Virus (IPVC2020), que s’ha celebrat del 20 al 24 de juliol, ha estat tot un èxit de participació amb més de 1.400 inscrits. Aquest congrés s’havia de celebrar de manera presencial el passat mes de març a la ciutat de Barcelona, però la situació de pandèmia de la COVID19 viscuda arreu del món va obligar la seva suspensió. Finalment s’ha pogut celebrar en un nou format virtual organitzat per l’equip professional del Programa de Recerca en Epidemiologia del Càncer de l’ICO-IDIBELL i per l’IPVC.

Enguany, la temàtica del congrés ha estat ‘Ciència i educació per a l’acció contra el VPH’ i a través de conferències i sessions orals s’han presentat els darrers resultats de recerca, des de ciència bàsica fins a l’impacte en la salut mundial. Per altra banda, s’ha donat especial èmfasi a la importància de definir polítiques per fer front a la prevenció i el control del VPH en les poblacions més vulnerables i els països amb menys recursos. En aquest sentit, cal destacar la rellevància dels estudis sobre el tractament de les lesions pre-neoplàsiques i dels càncer associats al VPH amb immunoteràpia.

Aquesta tarda es clausurarà aquest congrés amb una sessió plenària a càrrec de Francesc Xavier Bosch, investigador principal del grup d’infeccions i càncer de l’IDIBELL, i amb una compareixença del director general de l’OMS, Adhanom Ghebreyesus, que explicarà l’estratègia de l’organització que dirigeix per erradicar el càncer de coll uterí arreu del món.

 

Objectiu: eliminar el càncer de coll uterí

Paral·lelament a aquest congrés, l’Assemblea Mundial de la Salut (WHA), òrgan decisori suprem de la Organització Mundial de la Salut (WHO), proposarà a la seva agenda l’aprovació de la campanya mundial d’eliminació del càncer del coll uterí, que quan s’aprovi es convertirà en directiva per a que els països activin els seus programes de contingència.

Probablement, en els propers dies, s’anunciarà la resolució d’aquesta campanya i, tal i com s’especifica en aquesta proposta, part d’aquesta estratègia d’eliminació consistirà en introduir i ampliar la vacunació contra el Virus de Papil·loma Humà (VPH) ja que la majoria de casos de càncer de coll d’úter són deguts a aquest virus. Així doncs, s’ha volgut aprofitar l’impacte i importància del IPVC2020 per anunciar a tota la comunitat científica, i públic especialitzat, aquest nou projecte.

Scroll to Top