juny de 2020

El Tàndem educatiu de l’IDIBELL i l’Institut Bellvitge tanca el curs amb un projecte sobre la COVID-19

El Tàndem educatiu format per l’Institut Bellvitge i l’IDIBELL ha tancat el curs 2019-2020 llançant un repte als alumnes de 3r d’ESO: investigar sobre el nou coronavirus.La irrupció de la COVID-19 i la situació de confinament van motivar un projecte que tenia per objectiu promoure el coneixement i la investigació de diferents aspectes relacionats amb […]

El Tàndem educatiu de l’IDIBELL i l’Institut Bellvitge tanca el curs amb un projecte sobre la COVID-19 Llegir més »

iScience DOI: (10.1016/j.isci.2020.101296)

Identificats gens que predisposen al càncer impedint la funció protectora del sistema immunitari

L’estudi mostra que l’afectació de certs gens que predisposen al càncer també afecten el sistema immunitari, el que podria facilitar el creixement tumoral.
En el cas concret del càncer de mama, l’afectació del gen SH2B3, corresponent a una proteïna limfocitària, augmenta la predisposició a desenvolupar càncer.

Identificats gens que predisposen al càncer impedint la funció protectora del sistema immunitari Llegir més »

L’IDIBELL implica la ciutadania amb l’enquesta «La salut en temps de confinament per coronavirus»

L’epidèmia que ha causat el nou coronavirus ha impactat negativament en milions de persones de tot el món. El confinament ha obligat a la ciutadania a canviar dràsticament la forma de relacionar-se, de treballar i d’entendre la realitat quotidiana. Per avaluar diversos paràmetres relacionats amb la salut i els hàbits abans i després del confinament,

L’IDIBELL implica la ciutadania amb l’enquesta «La salut en temps de confinament per coronavirus» Llegir més »

La biogènesi dels ribosomes pot detectar els nivells baixos de nucleòtids per preservar la integritat de l’ADN

Quan els nivells de nucleòtids cauen, fet molt comú en l’inici dels càncers agressius, la biogènesi dels ribosomes és capaç de detectar i prevenir la replicació de l’ADN, ja que això podria causar dany en el genoma.

La biogènesi dels ribosomes pot detectar els nivells baixos de nucleòtids per preservar la integritat de l’ADN Llegir més »

Estrena del documental “Bellvitge, un hospital transformat per la Covid-19”

El documental narra, de la mà del personal sanitari i de recerca, la transformació de l’IDIBELL i l’Hospital Universitari de Bellvitge per fer front a la pandèmia, des de la duplicació de llits per a pacients crítics, fins a la posada en marxa de projectes de recerca per conèixer millor el nou coronavirus.

Estrena del documental “Bellvitge, un hospital transformat per la Covid-19” Llegir més »

El desenvolupament dels vasos sanguinis depèn de l’estat de maduració dels perícits que els envolten

Són moltes les malalties associades a la desregulació en la formació de vasos sanguinis. Ara un equip de l’IDIBELL ha definit un model de maduració dels perícits durant la formació dels vasos i ha desenvolupat les eines d’estudi, el que podria ajudar a desxifrar la seva contribució en aquestes malalties.

El desenvolupament dels vasos sanguinis depèn de l’estat de maduració dels perícits que els envolten Llegir més »

Intel·ligència artificial aplicada a l’oncologia clínica

ModGraProDep es un sistema innovador que, mitjançant la intel·ligència artificial i el disseny de models probabilístics, millora la predicció d’indicadors de supervivència en malalts de càncer de mama. L’estudi, publicat a la revista Artificial Intelligence in Medicine, ha estat dirigit per Ramon Clèries, professor del Departament de Ciències Clíniques de la Facultat de Medicina i

Intel·ligència artificial aplicada a l’oncologia clínica Llegir més »

EL P-CMR[C] estrena pàgina web

El Programa de Translació Clínica de Medicina Regenerativa de Catalunya (P-CMR[C]), que pretén agrupar la recerca en cèl·lules mare de Catalunya, ja té espai propi a les xarxes.

EL P-CMR[C] estrena pàgina web Llegir més »

Laura Valle ha rebut el premi CIBERONC 2020

La investigadora Laura Vall ha estat guardonada amb el premi CIBERONC 2020 a la IV Reunió Anual del CIBERONC celebrada a l’Escola Nacional de Sanitat de l’Institut de Salut Carlos III de Madrid. Laura Valle, investigadora principal en el grup de càncer hereditari de l’IDIBELL i del CIBERONC, ha rebut el Premi a la Millor

Laura Valle ha rebut el premi CIBERONC 2020 Llegir més »

Scroll to Top