El Dr. Victor Moreno serà l’editor convidat d’un número especial de la revista Nutrients

Plats

El Dr. Víctor Moreno, cap del grup de càncer colorectal del Institut de Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i director del Programa d’Analítica de Dades Oncològiques (PADO) del Institut Català d’Oncologia (ICO), serà l’editor convidat d’un número especial de la revista Nutrients; i en col·laboració amb la Dra. Mireia Obón, nutricionista i investigadora Post-doc del IDIBELL i de PADO, seran els encarregats de la selecció dels articles. La data límit per a l’enviament de manuscrits és el 31 d’Octubre de 2020. La revista Nutrients té previst publicar un número especial per proporcionar evidència científica actual en relació al paper dels aliments poc saludables, macronutrients, micronutrients o patrons de dieta sobre el risc de càncer. Per a aquest número, la revista admet l’enviament d’articles de recerca i també revisions sistemàtiques, amb o sense meta-anàlisis.

El seguiment d’una dieta poc saludable és un dels principals factors de risc per a moltes malalties cròniques, i també el càncer. La dieta està subjecte a molts factors socials i econòmics, i segons la Organització Mundial de la Salut, el patró de consum d’aliments en els països desenvolupats està canviant cap a una dieta desequilibrada: el consum de fruites, vegetals, cereals integrals i llegums està disminuint , mentre que el consum d’aliments alts en calories, greixos, sucres, sal, carn i carns processades està en augment.

Nutrients és una revista científica internacional, d’accés obert i amb revisió per parells. El seu factor d’impacte és de 4,171 (2018) i el seu objectiu és publicar estudis relacionats amb la Nutrició Humana. Per a la seva publicació, consideren treballs que proporcionin una visió nova dels impactes de la nutrició en la salut humana o mètodes nous per avaluar l’estat nutricional. A més, Nutrients és membre del Comitè d’Ètica de Publicacions (COPE), responsabilitzant-se d’aplicar una rigorosa revisió per parells, juntament amb polítiques i estàndards ètics estrictes per assegurar treballs científics d’alta qualitat al camp de la publicació acadèmica.

Scroll to Top