maig de 2020

Les cèl·lules del sistema nerviós de l’intestí i els oligodendròcits estan afectades en la malaltia de Parkinson

l’IDIBELL ha participat en un estudi publicat al Nature Genetics que descriu alteracions en les neurones de l’intestí i els oligodendròcits en la malaltia de Parkinson

Les cèl·lules del sistema nerviós de l’intestí i els oligodendròcits estan afectades en la malaltia de Parkinson Llegir més »

L’IDIBELL ha participat en un estudi que descriu que la capacitat de produir proteïnes defineix les cèl·lules mare tumorals

La producció de proteïnes és el que defineix les cèl·lules mare tumorals, el que converteix aquesta funció en una diana terapèutica ideal.

L’IDIBELL ha participat en un estudi que descriu que la capacitat de produir proteïnes defineix les cèl·lules mare tumorals Llegir més »

Identifiquen una nova via per tractar el càncer d’ovari a través del seu metabolisme

Els mecanismes de reparació de l’ADN en alguns tumors de càncer d’ovari són altament dependents de metabolisme oxidatiu. Procès que es pot inhibir amb fàrmacs com la Metformina.

Identifiquen una nova via per tractar el càncer d’ovari a través del seu metabolisme Llegir més »

El perill d’actituds contràries a la vacunació per al futur de la pandèmia de la Covid-19

En certs sectors socials estan començant a circular notícies falses i campanyes de desinformació, el que pot desembocar en un augment de les persones en contra de la vacunació. Un boicot a la profilaxi massiva contra la Covid-19 quan aquesta estigui disponible significaria milers de morts.

El perill d’actituds contràries a la vacunació per al futur de la pandèmia de la Covid-19 Llegir més »

La gestió dels pacients hemato-oncològics en temps de Covid-19

Quan la pandèmia de la Covid-19 només feia que començar, l’equip d’Hematologia Clínica va publicar una sèrie de recomanacions per a la gestió dels pacients oncològics. S’han pogut implantar les mesures recomanades? Han sigut eficaces? N’hem parlat amb els responsables de l’estudi.

La gestió dels pacients hemato-oncològics en temps de Covid-19 Llegir més »

Scroll to Top