La Comissió Europea concedeix a l’IDIBELL dues beques individuals Marie Sklodowska-Curie

composicio

El passat 3 de febrer es van fer públics els resultats de la convocatòria 2019 del programa europeu ‘Accions Individuals Marie Sklodowska-Curie’ (MSCA IF). L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure la mobilitat i innovació del capital intel·lectual d’Europa. Per això, compta amb un pressupost (aquesta edició, de 296.49 M€) destinat a subvencionar la formació i contractació d’investigadors amb experiència, que duran a terme projectes individuals d’entre un i tres anys de durada.

L’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) es beneficiarà d’aquesta oportunitat i acollirà dos d’aquests projectes:

  • D’una banda, el projecte RegARcis estudiarà, de la mà de la Dra. Rana El Bizri, el paper del complex SWI/SNF en la regulació del cistroma del Receptor Androgènic. La investigació es farà en el Grup de Mecanismes de resistència i progressió en el càncer de pròstata, liderat pel Dr. Álvaro Aytes.
  • D’altra banda, la Dra. Noemí González emprendrà el projecte Organ-VIP, per desenvolupar organoides genèticament modificats que puguin ajudar en la interpretació de variants genètiques del càncer colorectal, al costat de la Dra. Laura Valle i el seu Grup de Càncer Hereditari.

En aquesta convocatòria MSCA IF 2019, Espanya s’ha posicionat com el país de la Unió Europea amb més projectes finançats, rebent un total de 30.5 milions d’euros. Aquests fons permetran la contractació de gairebé 200 científics i científiques en centres espanyols. Un talent investigador que se suma als més de 7830 projectes que actualment s’estan desenvolupant gràcies a aquests ajuts, 861 d’ells en institucions espanyoles.

Scroll to Top