Experts en receptors acoblats a proteïna G es reuneixen a la UB per debatre sobre noves perspectives farmacològiques

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En el marc de la X Esteve Foundation Discussion Group, el passat 13 i 14 de febrer es va celebrar a la Universitat de Barcelona la desena reunió del grup de treball sobre nous avenços en el camp dels receptors acoblats a proteïna G (GPCR) que compta amb el suport de la Fundació Antoni Esteve.

A la trobada es va debatre sobre els nous coneixements referents als receptors acoblats a proteïna G i sobre el seu us com a diana terapèutica. El 35% dels medicaments que es poden trobar al mercat van dirigits a aquesta família de receptors de membrana. Concretament, els recents avenços sobre la seva estructura i la capacitat de formar complexes oligomèrics van ser alguns dels temes de debat, sobretot en el context de patologies com ara la malaltia de Parkinson o l’esquizofrènia.

La reunió va ser coorganitzada pel Dr. Francisco Ciruela, coordinador del programa Neurobell de l’IDIBELL, professor de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la UB i membre de l’Institut de Neurociències de la UB, i pel Dr. Sergi Ferré (NIDA, NI, Baltimore, USA) i el Dr. Leonardo Pardo (Universitat Autònoma de Barcelona). La reunió va comptar amb la participació dels experts Dra. Carmen Dessauer (University of Texas, Houston, USA), Dr. Javier González‐Maeso (Virginia Commonwealth University, Richmond, USA), Dr. Ralf Jockers (Institut Cochin INSERM. Paris, France), Dr. Diomedes Logothetis (Northeastern University, Boston, USA) i Dr. Terry Hébert (McGill University, Montreal, Canada).

Scroll to Top