Els investigadors de l’IDIBELL Antonella Consiglio i Ángel Raya, guardonats amb el Premi Ciutat de Barcelona

foto_entrega_premi

Dos investigadors de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) han estat guardonats, en la categoria de Ciències de la Vida, amb l’edició d’enguany dels Premis Ciutat de Barcelona. La Dra. Antonella Consiglio, investigadora principal del grup de cèl·lules mare i malalties neurodegeneratives de l’IDIBELL, investigadora ICREA academy, i professora de la Facultat de Medicina i Ciències de la Salut de la Universitat de Barcelona (UB) i de l’Institut de Biomedicina de la UB (IBUB), i el Dr. Ángel Raya, coordinador del programa de Medicina Regenerativa de l’IDIBELL, investigador ICREA i membre del CIBER-BBN, han estat destacats pel seu treball d’investigació en malalties neurodegeneratives. Els Premis Ciutat de Barcelona son un reconeixement a la creació, la investigació i la producció realitzades a Barcelona per creadors i/o institucions de la ciutat. La cerimònia de lliurament dels guardons tindrà lloc el proper 11 de febrer a les 18.00 h al Saló de Cent de l’ajuntament.

El guardó de Ciències de la Vida recau, en concret, en l’article de recerca ‘Patient-specific IPSC-derived astrocytes contribute to non-cell autonomous neurodegeneration in Parkinson’s disease’, coliderat per Consiglio i Raya, per la seva qualitat i el seu avanç significatiu en el camp de les malalties neurodegeneratives. Aquest treball, d’un elevat impacte internacional, implica un canvi de paradigma, en considerar la participació de les cèl·lules glials en la degeneració neuronal en la malaltia de Parkinson, i obrir noves vies per al desenvolupament terapèutic.

Podeu trobar més informació del treball a la següent notícia, publicada al web de l’IDIBELL en motiu de la publicació d’aquest treball el febrer de 2019: http://www.idibell.cat/ca/actualitat/noticies/les-cellules-glials-defectuoses-es-vinculen-al-parkinson

Scroll to Top