L’IDIBELL i la Fundación Alba Pérez fan un nou pas endavant per desenvolupar un tractament per al sarcoma d’Ewing

img_2336

La Fundación Alba Pérez ha signat un contracte marc de col·laboració amb l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge que té per objectiu recolzar els projectes de recerca relacionats amb sarcoma d’Ewing, una investigació que lidera el Dr. Òscar Martínez-Tirado, cap del grup de Sarcomes de l’IDIBELL. En la mateixa línia, i fent un nou pas endavant, ambdues entitats han signat també un contracte específic de col·laboració que s’engloba sota d’aquest contracte marc. Mitjançant aquest darrer, la Fundació Alba Pérez finançarà una part del desenvolupament d’un nou tractament pels malalts de sarcoma d’Ewing, fet que suposa la propera creació d’una empresa spin-off que ha d’exercir de vehicle d’inversió. La futura spin-off ajudarà a accelerar el projecte de recerca i a conduir-lo cap a la fase d’assajos clínics en humans. Seguint aquest procés de translació, s’espera que el coneixement científic derivat d’anys d’esforços i recerca reverteixi en la creació d’un tractament real per als pacients de sarcoma d’Ewing.

 

La signatura del contracte l’ha materialitzada el president de la Fundación, Rafael Pérez, el director de l’IDIBELL, Dr. Gabriel Capellá, i l’investigador responsable del projecte que rep el finançament, el Dr. Òscar Martínez Tirado.

 

La Fundació Alba Pérez té per objectiu la captació de fons per a la creació de beques, subvencions o contractes i convenis de col·laboració amb entitats, tant públiques com privades, per a la investigació en la lluita contra el càncer infantil i, especialment, el sarcoma d’Ewing. El sarcoma d’Ewing és un sarcoma de teixit ossi i tou que afecta principalment a nens i adults joves. És molt agressiu i altament metastàsic; aproximadament, un terç dels pacients presenten metàstasi en el moment del diagnòstic, sent pulmó i moll d’os dels llocs més comuns.

Scroll to Top