El concert de Nadal de L’Hospitalet i l’IDIBELL tanca la primera edició de la campanya Salvem vides i el 15è aniversari de l’Institut

img_2667

El passat 20 de desembre, el teatre Joventut acollí el concert extraordinari de Nadal de L’Hospitalet i l’IDIBELL, protagonitzat enguany per l’Orquestra Simfònica del Vallès. Prop de 500 espectadors gaudiren d’un espectacle que, com ja és tradicional, tenia caràcter solidari, ja que tota la recaptació es destinarà a la recerca biomèdica, en concret, a projectes d’investigació en càncer liderats per investigadores i investigadors del programa Oncobell, que ha estat el destinatari de totes les accions de mecenatge i divulgació de la primera edició de la campanya Salvem vides, activa des del mes de gener de 2019.

Salvem Vides ha dedicat tot l’any a parlar de la recerca en càncer, i de com els ciutadans i les empreses poden convertir-se en herois de la investigació i ajudar l’IDIBELL a salvar vides tot impulsant la recerca. La primera edició de la campanya s’ha tancat amb unes xifres molt esperançadores: amb 22 patrocinadors, més de 200 donants, 100.000 € aconseguits, més de 100 aparicions en mitjans de comunicació i, entre d’altres, amb més d’un milió i mig de persones que han vist la campanya a les xarxes socials. Tots els fons recaptats a través de Salvem Vides es destinaran a contractar personal investigador jove i a impulsar noves teràpies experimentals en oncologia.

El concert de Nadal també posà punt i final a les celebracions del 15è aniversari de l’IDIBELL. Durant l’any que tanquem, han estat diverses les activitats que han commemorat aquesta efemèride: l’acte central i institucional tingué lloc al Paranimf de la Universitat de Barcelona, el passat mes de maig, i l’esdeveniment amb més projecció social, la jornada de portes obertes Sinergia, se celebrà el mes de novembre. En motiu de l’aniversari, l’IDIBELL ha produït 15 peces de vídeo centrades en casos d’èxit científic de la seva trajectòria, que han estat difoses a les xarxes socials i en els esdeveniments que s’han anat celebrant.

Scroll to Top