La Dra. Silvia de Sanjosé reconeguda com una de les investigadores més influents de la dècada

silvia-1

La Dra. Silvia de Sanjosé ha estat reconeguda recentment com a Highly Cited Researcher (investigadora altament citada). Silvia de Sanjosé (IDIBELL-ICO) lidera el grup d’Infeccions i Càncer, la seva recerca se centra en la lluita entre virus i hostes, des d’una perspectiva evolutiva: els mecanismes antivirals que els animals han desenvolupat i les estratègies antivirals que han incidit en la selecció dels virus. Investiguen la connexió entre infecció i càncer, exemplificada pel virus del papil·loma (HPV). La feina del grup durant els darrers trenta anys ha estat determinant per al desenvolupament de vacunes contra l’HPV i eines de detecció de càncer cervical relacionat amb virus. El Dr. Francesc Xavier Bosch, del mateix grup de recerca, presideix el grup de treball de la Organització Mundial de la Salut que té com a objectiu l’eliminació del càncer cervical.

La llista Highly Cited Researchers, que es va publicar recentment en l’edició de 2019, està elaborada per el Web of Science Group i identifica aquells autors amb articles publicats i citats durant el període 2008-2018 que es situen en el primer 1% del rànquing de la seva categoria en quant a nombre de cites, això denota la seva capacitat d’influència dins de la comunitat científica. Enguany la llista inclou 6009 investigadors de gairebé 60 països organitzats en 21 categories temàtiques que inclouen totes les ciències naturals i socials, així com una categoria transversal que reconeix el paper d’ investigadors destacats en múltiples categories.  

L’edició de 2019, inclou 116 investigadors d’institucions espanyoles, situant el país en el número 10 del rànquing i hi apareixen reconeguts 23 guanyadors del Premi Nobel. Els responsables de la llista han destacat l’augment d’investigadors que treballen a institucions xineses, que enguany es de 636 mentre que a l’edició de 2018 era de 482. David Pendlebury, un dels creadors de la llista n’ha dit: “La llista Highly Cited Researchers ajuda a identificar aquesta petita fracció d’investigadors que contribueix de forma excepcional a l’expansió del coneixement. Aquests investigadors fan créixer la societat, la innovació i el coneixement i fan del món un lloc més sa, més ric, més sostenible i més segur”.

Scroll to Top