ADmit Therapeutics rep un fort impuls d’ajudes competitives

marta_blanch

L’empresa ADmit Therapeutics S.L., l’spin-off de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) que treballa per desenvolupar una prova per a la detecció precoç de la malaltia d’Alzheimer (AD), acaba de rebre dues importants fonts de finançament mitjançant convocatòries competitives del Ministerio de Ciencia, Innovación y Universidades del Govern espanyol.

En concret, se li ha concedit un contracte postdoctoral Torres Quevedo, del qual se’n beneficiarà la Dra. Marta Blanch, i ha rebut un ajut Neotec del CDTI, de 250.000€. Aquests ajuts avalen el pla de desenvolupament de l’empresa, destinat a obtenir a l’any 2023 el marcatge CE d’un test de diagnòstic primerenc de la malaltia d’Alzheimer. El marcatge CE és un procés regulatori necessari per a la comercialització d’un producte sanitari.

La Dra. Marta Barrachina, directora general i cofundadora de l’empresa, al costat dels metges Ramón Reñé i Jordi Gascón, cofundadors i membres del Consell Assessor Mèdic d’ADmit, impulsen el disseny d’una prova diagnòstica, basada en una anàlisi epigenètica d’ADN mitocondrial en mostres de sang. Aquest enfocament rau en la hipòtesi que, en AD, la disfunció mitocondrial sistèmica es dona just abans de l’aparició dels clàssics agregats cerebrals anormals de proteïnes β-amiloide i tau. En aquest sentit, la recerca que du a terme l’empresa pretén establir un grup de biomarcadors molt útil per a la detecció de pacients en les primeres etapes de la malaltia.

Actualment, l’empresa compta amb el suport de l’IDIBELL, Ship2B, GENESIS Biomed, BStartup10 i EIT Health, entre d’altres.

Scroll to Top