Innovation for value converteix Barcelona en la capital mundial de la innovació sanitària

imagen_0

El proper 8 de novembre, Barcelona acull Innovation for Value # I4V, una conferència en la qual s’analitzaran les oportunitats que ofereix la innovació i les noves tecnologies en l’àmbit de la salut. En la trobada participaran alguns dels experts en innovació sanitària més importants del món amb l’objectiu de debatre les noves tendències dins del sector, quina serà la seva acceptació en el mercat i com afectaran aquestes innovacions a la investigació científica.

Els avenços i nous negocis relacionats amb el sector sanitari estan cada vegada més lligats a la innovació tecnològica i d’això es tractarà en els sis panells previstos durant la jornada. Així, qüestions com el finançament privat dins del sector, l’auge de l’mHealth com a canal de comunicació entre metge i pacient, l’ús de teràpies digitals (DTX) per millorar l’experiència dels pacients i la seva adherència als tractaments, la utilització del big data i la seva integració dins dels processos d’investigació, com afrontar l’envelliment de la població o les qüestions ètiques que planteja l’edició del genoma humà seran alguns dels assumptes que debatran els líders més importants de l’àmbit de la salut.

En les sessions participaran Cristina Bescos, directora de l’EIT Health Espanya; Marta Gaia, CEO de Nina Capital; Andreas Weiler, directora de Supply Cell & Gene Therapy de Novartis, Andrew Roddam, vicepresident d’estratègia i disseny de dades en GSK; Alain Huriez, fundador i president de EPEMED (European Personalized Medicine Association) i Damián García-Olmo, investigador que ha desenvolupat el primer medicament europeu basat en cèl·lules mare procedents de donant.

Innovation for value està co-organitzat per l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i la Plataforma d’Innovació en Tecnologies Mèdiques i Sanitàries (ITEMAS), la missió dels quals és desenvolupar una investigació aplicada d’excel·lència, que integri el coneixement i la innovació en salut, per contribuir a la millora de la qualitat de vida de les persones.

Galo Peralta, coordinador nacional d’ITEMAS, assenyala que “aquesta trobada és una oportunitat excel·lent per reunir a diferents professionals de la innovació en l’àmbit de la salut de tot el món i conèixer on són les nostres diferències per millorar l’eficiència de l’atenció sanitària i beneficiar tota la societat”.

Durant la cita, que tindrà lloc a l’Hospital Universitari de Bellvitge, s’analitzaran també els nous negocis que sorgeixen gràcies a la innovació científica i quines seran les possibles sinèrgies i col·laboracions que naixeran gràcies a ells dins del sector. A més, es valoraran les peculiaritats que hi ha a cada regió del món (Europa, Àsia, Amèrica Llatina i els EUA) per descobrir què s’està fent en aquests llocs i quin és, i serà en un futur, el seu desenvolupament.

Gabriel Capellá, director d’IDIBELL, afirma que “per estimular l’excel·lència científica a la investigació en salut és fonamental la cooperació entre els diferents agents implicats. Només així es poden establir accions coordinades que permetin l’accés a projectes ambiciosos i competitius a nivell internacional. A més, aquesta cooperació també contribueix a que els investigadors estableixin protocols estandarditzats, Guies de Bones Pràctiques i augmentin la qualitat de la investigació “.

Així, el proper 8 de novembre, Innovation for value convertirà Barcelona en la capital mundial de la innovació sanitària. Una trobada internacional on es donaran a conèixer les tendències del sector de la salut i es descobriran les últimes innovacions en matèria sanitària.

Scroll to Top