Tres investigadores IDIBELL reben ajuts de la Fundació Bancària ”la Caixa” per a impulsar projectes de recerca pionera i de gran impacte social

lacaixa

Les investigadores de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge Mariona Graupera, Gabriela Jiménez Valerio i Bárbara Rivera Polo han estat galardonades en l’edició 2019 del programa “Beques i Ajudes a la Recerca i la Innovació 2019” que atorga la Fundació bancària “la Caixa” i que es van entregar dilluns a la tarda en un acte presidit per Pedro Duque, ministre de Ciència, Innovació i Universitats del Govern d’Espanya. Les investigacions seleccionades s’emmarquen dins de tres de les línies d’actuació en l’àmbit de la recerca de la Fundació Bancària ”la Caixa”: les beques per impulsar el talent investigador; el suport a projectes d’excel·lència de recerca en biomedicina i salut, i el trasllat dels resultats de la recerca biomèdica a la societat.

 

Mariona Graupera, cap del grup de recerca en malformacions vasculars a l’IDIBELL, ha ha rebut una beca Junior Leader per impulsar el talent investigador; amb el projecte “Quines teràpies personalitzades curaran les malformacions vasculars?”, Graupera vol seguir estudiant els mecanismes moleculars subjacents en malformacions vasculars i trobar noves teràpies per a aquestes malalties oblidades.

 

Barbara Rivera Polo ha obtingut una beca d’Investigació en salut “Health Research”, que financia iniciatives de recerca en biomedicina i salut d’excel·lència científica i impacte social, sigui en investigació bàsica, clínica o translacional. El seu projecte, titulat “Per què els tumors benignes no esdevenen malignes?” té per objectiu identificar mecanismes moleculars en càncer estudiant casos rars però extremament informatius de predisposició hereditària a trastorns benignes. Aquestes famílies tan rares permeten estudiar la tumorigènesi benigna des de l’origen de la línia germinal fins a la manifestació de la malaltia.

 

Per la seva banda, el projecte de Gabriela Jiménez Valerio (IDIBELL-ICO, programa ProCURE) ha estat seleccionat pel programa CaixaImpulse, que dona suport a projectes innovadors de l’àmbit de la biomedicina per impulsar-los cap al mercat. Amb ‘Angiotheragnostics’, Jiménez Valerio busca combatre la resistència terapèutica del càncer des d’una perspectiva coordinada. El projecte està desenvolupant un nou fàrmac per a prevenir la resistència dels antiangiogènics acompanyada del seu biomarcador de selecció de pacients per tal d’identificar qui es beneficiarà amb el tractament.

 

En aquesta edició, que porta el lema «Questions for the future», la Fundació Bancària ”la Caixa” ha lliurat 79 ajuts a recerques que desenvoluparan a les millors universitats i centres d’investigació d’Espanya i Portugal. ”la Caixa” destina a aquestes noves iniciatives 28 milions d’euros. 
 

Scroll to Top