“Salvem Vides” busca herois a la festa major de Bellvitge

imagen1_3

En motiu de la celebració de la festa major de Bellvitge, que té lloc en aquest barri de l’Hospitalet del 7 al 15 de setembre, els investigadors del programa Oncobell de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) participen en un estand informatiu, en què presenten la campanya #josalvovides de mecenatge per a la investigació contra el càncer. L’estand, que ha estat possible gràcies a la col·laboració amb l’Ajuntament de l’Hospitalet, patró de l’Institut, serveix com a vehicle per donar a conèixer l’IDIBELL i la recerca de l’Oncobell a tota la ciutadania, amb especial èmfasi en els veïns del barri de Bellvitge.

 

Al llarg de tota la setmana, els investigadors del programa Oncobell estaran dinamitzant activitats per a totes les edats; tot aquell que vulgui acostar-se a l’estand podrà, entre d’altres, fer diana a una cèl·lula tumoral, veure mostres reals al microscopi o vestir-se de científic per un dia. A més a més, es tracta d’una oportunitat única per conèixer de primera mà els herois i heroïnes que, gràcies als donatius rebuts a través de Salvem Vides, tiren endavant investigació de primer nivell per trobar nous tractaments i millorar la qualitat de vida dels pacients oncològics.

 

Enguany, els actes de celebració de la Diada de l’Onze de Setembre a L’Hospitalet també han estat dedicats a les causes solidàries, un dels trets que marca el tarannà dels hospitalencs. Sota el lema conjunt “Ho portem dins”, l’IDIBELL i el Banc de Sang i Teixits van participar en la tradicional ofrena floral que des de fa 25 anys se celebra al centre de la ciutat. Paral·lelament, l’acte va comptar amb uns estands informatius de les dues entitats, una petita exposició sobre la importància de la recerca, i l’actuació de l’Escola de Música-Centre de les Arts de l’Hospitalet.

Salvem Vides és la campanya de recaptació de fons de l’IDIBELL, que aquest 2019 es dedica a la recerca en càncer que desenvolupa el programa Oncobell de mecanismes moleculars i teràpia experimental en càncer. Des de principis d’any, ciutadans, empreses i mitjans de comunicació poden col·laborar-hi mitjançant aportacions econòmiques al web josalvovides.cat, assistint als actes programats i fent difusió dels missatges i de les vies de col·laboració.
 

Scroll to Top