Tractivus capta 431.000 euros i consolida el seu creixement

Tractivus, l’spin-off nascuda de la col·laboració entre IDIBELL i el Grup d’Enginyeria de Materials (GEMAT) d’IQS, consolida el seu creixement i l’avenç de la seva tecnologia. La companyia, que desenvolupa dispositius mèdics implantables que eviten la colonització bacteriana, ha tancat molt recentment la seva segona ronda de finançament a través de la plataforma de crowdfunding Capital Cell, amb la qual ha captat al voltant de 431.000 euros. El capital s’invertirà en la millora seu producte i en la preparació per a iniciar proves clíniques.

Tractivus treballa, des del seu naixement el 2015, en la creació d’un sistema d’autoprotecció consistent en un recobriment de la superfície de cada dispositiu mèdic, que evita l’adhesió de bacteris i la colonització per part d’aquests microorganismes patògens. L’absència de colonització i de formació de biopel·lícules augmenta la vida útil del dispositiu, i evita problemes posteriors a la implantació i els conseqüents efectes adversos per al pacient. A més, aquest fet comporta una reducció en els costos de salut directament relacionats amb el tractament de problemes derivats dels implants, com les infeccions i el seu tractament amb antibiòtics.

La solució desenvolupada per Tractivus ha estat batejada com el nom de PHOBOSTechTM. La tecnología, que s’ha validat i patentat, ja té entre els seus productes un stent traqueal i un catèter urinari, que compten amb propietats antibacterianes i s’adapten completament al pacient. La companyia confia en iniciar properament les proves de validació preclínica i realitzar un estudi clínic entre 2021 i 2022, moment en el qual preveu obrir una tercera ronda de finançament, que complementarà i servirà de pont d’aquesta segona, i amb la qual espera captar entre dos i tres milions d’euros.

Les infeccions dels productes sorgides després de la implantació és un problema que apareix en aproximadament 3,5 milions dels casos entre Europa i els Estats Units anualment, i que significa un sobrecost anual de 45 bilions de dòlars, així com una taxa de mortalitat d’unes 147.000 persones a l’any.

Scroll to Top