Nou impuls solidari per investigar les GRINpaties

bocadillo_solidario_2

El CEIP Fray Alonso Fernández de la petita localitat de Malpartida de Plasencia (Cáceres), juntament amb l’AMPA del centre, ha impulsat una activitat solidària per contribuir a l’estudi de les GRINpaties. El centre educatiu organitzà un “bocadillo solidario” amb la finalitat de recaptar fons per la recerca contra aquestes malalties, una tasca que a l’IDIBELL du a terme el grup del Dr. Xavier Altafaj.

 

Gràcies a aquest esdeveniment, es recol·lectaren uns 3.107 €, que seran destinats a la investigació d’aquesta malaltia minoritària. Al seu torn, la Asociación Cultural San Cristóbal, de la mateixa població, també s’ha sumat a la causa i ha donat un total de 500 €, que cal afegir als que ja havien recol·lectat pares i alumnes.

 

Les GRINpaties són un conjunt de condicions neurològiques que alteren el desenvolupament del cervell, causant greus problemes de discapacitat intel·lectual, hipotonia i epilèpsia, i que sol afectar a pacients pediàtrics. L’aportació d’aquests fons solidaris contribuirà a accelerar el diagnòstic molecular i l’inici d’un tractament personalitzat per a aquests pacients, amb la finalitat d’atenuar de manera significativa les conseqüències negatives de la malaltia.

 

Els equips del Dr. Altafaj i del Dr. David Soto del Cerro, de la Universitat de Barcelona, tenen activa una campanya de crowdfunding que recull fons per a la investigació de les GRINpaties: https://bit.ly/2KSrWqo

Scroll to Top