SeptiLoop rep 100.000 € per desenvolupar un kit de diagnòstic ràpid de la sèpsia

logo_loop_diagnostics

L’investigador de l’IDIBELL i de l’Hospital Universitari de Bellvitge Joan Sabater, en col·laboració amb la start-up Loop Dx, del Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores (CIMTI), ha aconseguit 100,000€ de finançament de l’ajut Producte de l’agència AGAUR de la Generalitat de Catalunya. Aquests ajuts es destinen a l’obtenció de prototipus i a la valorització i la transferència dels resultats d’investigació generada per equips de recerca de Catalunya.

El projecte SeptiLoop consisteix en el desenvolupament d’un kit de diagnòstic ràpid de la sèpsia. El producte identifica les infeccions bacterianes analitzant l’activitat biològica de les cèl·lules immunitàries de la sang. Aquesta eina de diagnòstic ajuda els metges d’emergència a prendre millors decisions clíniques i a optimitzar el maneig de la sèpsia. El líder del projecte és el Dr. Enrique Hernández.

La sèpsia o septicèmia és una afecció mèdica greu, causada per una resposta immunitària fulminant a una infecció. En aquest procés, el cos allibera substàncies químiques immunitàries a la sang per combatre la infecció. Aquestes substàncies desencadenen una inflamació generalitzada. La sèpsia és un dels majors reptes als hospitals, ja que representa una de les principals causes de mort.

El Centre per a la Integració de la Medicina i les Tecnologies Innovadores a Catalunya (CIMTI.cat), és una iniciativa que busca millorar, a nivell de país, l’índex de transformació de la recerca científica en innovació. El CIMTI està focalitzat en la generació d’alt impacte en l’àmbit de la salut i social, en base a desenvolupar iniciatives disruptives i incrementals, d’abast internacional, amb l’objectiu final de millorar la qualitat de vida de la ciutadania i el posicionament de Catalunya en termes d’innovació en el context Europeu.

SeptiLoop rep el suport de la Secretaria d’Universitats i Recerca del Departament d’Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya (expedient 2018 PROD 00121). També té el suport institucional de CERCA Programme / Generalitat de Catalunya. El projecte ha estat cofinançat per la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

Scroll to Top