Raúl Zamora guanya la 2ª Edició del Premi a la Investigació Fundació Jesús Serra

captura_rz

L’investigador Raúl Zamora Ros, de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i l’Institut Català d’Oncologia (ICO), ha estat escollit pel jurat dels Premis a la Investigació Fundació Jesús Serra com a guanyador en la categoria d’investigació clínica. Aquest guardó està dirigit a científics de fins a 45 anys especialitzats en nutrició, alimentació i salut.

 

El Dr. Raúl Zamora ha rebut aquest reconeixement per la seva trajectòria en l’àmbit de la investigació clínica i, en especial, pel seu treball en “Polifenols dietètics i els seus efectes en els marcadors d’obesitat” en el que s’avalua el seu efecte sobre els paràmetres de la salut i la pèrdua ponderal en un tractament d’aprimament.

 

“Rebre aquest premi suposa una excel·lent oportunitat per aconseguir majors recursos i reconeixement a les nostres investigacions” comenta el Dr. Zamora. “L’estudi sobre polifenols té encara un ampli recorregut i aquest reconeixement és un suport important que ens ajudarà a aconseguir els nostres objectius” afegeix.

 

“El Dr. Zamora és un dels investigadors més destacats a nivell internacional en el camp de l’estudi de polifenols. El seu projecte té una alta qualitat, un enorme valor translacional i una gran importància ja que encara no es disposa del coneixement necessari per realitzar recomanacions dietètiques per la població general, degut al potencial efecte beneficiós dels mateixos” explica Josep Manuel Menchón, director científic de l’IDIBELL.

 

La cerimònia d’entrega del premi tindrà lloc el proper dimecres 22 de maig a l’Auditori Rafael del Pino de Madrid i comptarà amb l’assistència de la Excma. Sra Ángeles Heras Caballero, secretaria d’Estat d’Universitats, Investigació, Desenvolupament i Innovació; i de la Sra. Marta Natividad García Pérez, Directora Executiva de l’Agència Española de Seguretat Alimentaria i Nutrició. L’esdeveniment serà conduït per la periodista Sonsoles Ónega.

 

Els Premis a la Investigació Fundació Jesús Serra, amb una dotació econòmica de 30.000€ per cada categoria, tenen com a objectiu incentivar la investigació en un camp que s’ha comprovat que és fonamental: la relació entre nutrició, alimentació i salut.

 

L’altre investigador premiat, en l’àmbit de la recerca bàsica, ha estat el professor i investigador Salvador Aznar Benitah, de la Institució Catalana d’Investigació i Estudis Avançats (ICREA) i de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Barcelona (IRB Barcelona). Ha estat seleccionat per la seva trajectòria i el seu treball d’investigació “Impacte dels àcids grassos en la dieta sobre les cèl·lules iniciadores de metàstasi”. 
 

Scroll to Top