L’IDIBELL celebra els seus 15 anys

_jl17686

Ahir, dimecres 8 de maig, es va celebrar al Paranimf de l’edifici històric de la Universitat de Barcelona l’acte de commemoració del 15è aniversari de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL). L’esdeveniment va ser presidit pel Dr. Domènec Espriu, vicerector de recerca, i va comptar amb les paraules de l’actual director de l’IDIBELL, el Dr. Gabriel Capellá, el Dr. Albert Barberà, director general d’Investigació i Innovació en Salut del Departament de Salut, així com de representants de les principals entitats sòcies de l’Institut.

El Dr. Capellá va agrair la tasca d’investigadors, personal de suport i antics directors, fent una breu avaluació de la trajectòria de l’IDIBELL des dels seus inicis. El director de l’IDIBELL va expressar la voluntat de seguir creixement i integrant la recerca bàsica i la recerca clínica durant els propers anys. “No ha estat fàcil, però veiem un futur molt prometedor“, va recalcar.

L’esdeveniment va seguir amb la projecció d’un audiovisual que recull les veus de diversos investigadors de l’IDIBELL reflexionant sobre la tasca i impacte de l’Institut des de la seva constitució. Les seves històries s’aniran desgranant al llarg de tot l’any en forma de 15 vídeo-càpsules commemoratives. També en el marc de l’aniversari, l’IDIBELL està organitzant la seva primera jornada de portes obertes, que tindrà lloc a la tardor.

El Dr. Salvador Macip, investigador a la Universitat de Leicester i reconegut escriptor, va oferir la ponència “A brighter future? How biomedicine is changing our lives” (Un futur més brillant? Com la biomedicina està canviant les nostres vides). Macip va recalcar la importància d’una recerca transversal i pionera, com la que duu a terme l’IDIBELL, parlant del moment actual que està vivint la recerca biomèdica i donant paraules encoratjadores pel futur del sector. “La biomedicina ha obert la porta a un munt de possibilitats, no només en salut, sinó també en l’aparença que els humans tindrem o com envellirem“ comentava Macip, i afegia “amb aquest potencial impacte cal debatre, ara, quines han de ser les normes pel futur”.

Posteriorment, els assistents van poder gaudir de l’estrena de la peça Eureka!, composta expressament per Xavier Pagès-Corella en motiu del 15è aniversari. Interpretada pel pianista David Casanova, Eureka! s’inspira en el moment que Arquímedes va descobrir el conegut principi que després portaria el seu nom, transmetent, per mitjà de ritmes trepidants, sonoritats a l’interior del piano i fins i tot la veu del propi intèrpret, la creixent emoció que hauria pogut sentir l’investigador.

La Dra. Ana Clopés, directora adjunta de l’Institut Català d’Oncologia, i la Dra. Montserrat Figuerola, gerent territorial de l’Àrea Metropolitana Sud de l’Institut Català de Salut, van felicitar l’IDIBELL pel seu esperit col·laboratiu en els darrers 15 anys i van convidar a mantenir-lo perquè la recerca continuï avançant en la bona direcció i seguir salvant vides. “Amb una gran aliança entre les institucions d’investigació, podem continuar creixent i encarar el futur amb la convicció d’acabar entre els millors”, reforçava Albert Barberà.

L’acte, organitzat gràcies a la col·laboració de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECY), finalitzà amb un toc dolç al jardí del clàssic edifici de la Universitat, on la celebració es va acompanyar d’un pastís d’aniversari elaborat especialment per l’escola d’hostaleria Hofmann.

Amb la col·laboració de:

Scroll to Top