Ciència lúdica i en femení: l’IDIBELL i el CMR[B] celebren el 2n SLHAM de científiques

slhameres

L’11 de febrer es commemorà el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència, i enguany l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) i el Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona (CMR[B]) –ubicats, ambdós, al campus de Bellvitge de L’Hospitalet‑ tornaran a celebrar-lo presentant el segon SLHAM de dones científiques, una activitat que té el suport de l’Ajuntament de L’Hospitalet i del cicle Pessics de Ciència. L’acte tindrà lloc a l’Auditori Barradas de L’Hospitalet, aquest dissabte 23 de febrer a les 19 h.

Amb aquesta iniciativa, que tan bona acollida tingué ara fa un any, els centres de recerca que promouen l’SLHAM volen fer menys elitista i més viva la ciència d’avantguarda que duen a terme, i apropar-la a tot tipus de públic d’una forma lúdica i també festiva. A banda, l’ SLHAM també vol donar a conèixer l’IDIBELL i el CMR[B] a la ciutadania, tot posant de relleu el paper decisiu que tenen les dones en el nostre sistema de recerca.

En l’acte hi participaran 9 científiques, provinents dels diversos àmbits de la recerca biomèdica de l’IDIBELL (el càncer, les neurociències i la medicina translacional) i del CMR[B], i amb diversos perfils professionals, des d’estudiants de doctorat fins a caps de grup. Cada investigadora explicarà la seva recerca mitjançant una xerrada de cinc minuts, ben divulgativa, clara i atractiva. L’SLHAM serà conduit per Marc López-Cano, jove investigador de l’IDIBELL.

L’acte comptarà amb les actuacions de la Brass Band de l’Escola Municipal de Música – Centre de les Arts de l’Hospitalet, que enguany tornen a col·laborar amb l’ SLHAM. El públic assistent participarà activament en l’esdeveniment escollint, per votació popular, la millor presentació. Totes les participants seran obsequiades amb material de laboratori, aportat per les empreses BioLab, Tebu-Bio, Bionova científica, Thermo Fisher Scientific, Sarstedt, Ecobétulo, Vertex Thecnics i Linde, que col·laboren amb la iniciativa.

L’SLHAM recaptarà fons en forma de taquilla inversa. Totes les aportacions dels espectadors seran destinades íntegrament a la campanya Salvem vides, (www.josalvovides.cat) estrenada per l’IDIBELL el passat mes de gener, i que durant tot el 2019 recaptarà fons per a la recerca del càncer del programa Oncobell.

#SLHAMERES. De què ens parlaran?

Roser Pons Cursach – No permetem que el càncer marqui gol

Núria Padullés Zamora – Agents biològics: talla única?

Edilene Siqueira Soares – Creando neuronas para curar síndromes raras…

Mariona Graupera – Cèl·lules i ratolins per entendre les malalties vasculars

Gemma Garcia Vicién – Fibroblasts, amics o enemics?

Mercè Martí Gaudes – Les segones de bord et curen el cor. Queda’t fins veure tots els crèdits

Ruth Rodríguez – Afinem la punteria contra el càncer de mama

Ruth de Diego Balaguer – Perquè som com som?

Isabel Fabregat – Papel del TGF-beta en cáncer de hígado

Scroll to Top