IDIBELL-ICO i VHIO uneixen esforços per fer divulgació sobre el càncer de pròstata

alvaro-aytes-_2

Virgil H. Simons, fundador i president del grup de defensa i educació per a pacients The Prostate Net, ha posat en marxa una sèrie anual de tallers i simposis. El seu objectiu és augmentar la consciència pública sobre la importància de la investigació científica en la lluita contra el càncer i com permet avançar en la medicina de precisió per als pacients que pateixen càncer de pròstata.

El Dr. Joaquim Mateo, investigador principal del Grup de recerca translacional en Càncer de Pròstata del Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), i el Dr. Álvaro Aytes, investigador principal del Grup de Mecanismes de Resistència i Progressió en el Càncer de Pròstata de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Bellvitge (IDIBELL) – Institut Català d’Oncologia (ICO), coorganitzaran el taller inaugural, que tindrà lloc el proper divendres 23 de novembre. La cita serà al bar Harley Davidson 99%, al C/ Joan Güell, 207, de 9.00 a 12.00 h. El títol del taller és “Lluita contra el càncer de pròstata: del laboratori al pacient”.

A banda, aquest taller s’ha programat perquè coincideixi amb la celebració de Movember, el Mes de la Conscienciació sobre la Salut Masculina, i que té lloc precisament al llarg de tot el mes de novembre. Aquest programa de divulgació pública també disposa d’una subvenció d’Augmenix, Inc. Amb aquesta activitat educativa es busca oferir una oportunitat per ampliar coneixements tant a pacients com a familiars i amics de pacients, així com al públic en general, perquè entenguin millor tota la feina i esforç que hi ha en la recerca en la lluita contra el càncer de pròstata.

En aquesta primera edició del programa hi ha previstes un total de sis xerrades, a través de les quals es pretén explorar el camí que segueix la recerca des del laboratori fins al pacient i viceversa, i la seva importància per a l’avenç i l’administració de noves teràpies més precises i eficaces contra el càncer de pròstata:

  • D’on ve un nou medicament? Dra. Eva Estébanez, de la Universitat de Barcelona
  • Del laboratori al pacient: D’anada i tornada. Dr. Álvaro Aytes, d’IDIBELL
  • Mites sobre les proves en pacients: Què és un assaig clínic? Dr. Joaquin Mateo, del VHIO
  • Desenvolupant un assaig clínic. Des de la idea als resultats. Dr. François Riva, de MedSIR
  • Com la investigació millora la manera com s’administra la radioteràpia. Dra. Cristina Gutiérrez, d’ICO-IDIBELL
  • La història d’un pacient sobre el seu viatge. (Pendent de Confirmació)

Després de les xerrades hi haurà temps per atendre preguntes i respostes, i una discussió informal entre ponents i públic. També s’oferirà un esmorzar als assistents.

L’entrada és gratuïta, però cal confirmar l’assistència, ja que les places són limitades. Per fer-ho només cal enviar un correu electrònic a prostataBCN@vhio.net.

Scroll to Top