La Marató de TV3 finança quatre projectes de malalties infeccioses amb investigadors de l’IDIBELL

lliurament_dajudes_a_la_recerca_la_marato_2017_2

La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio de 2017, dedicada a les malalties infeccioses, finançarà un total de 36 projectes de recerca científica d’excel·lència, entre els quals n’hi ha quatre amb participació d’investigadors de l’IDIBELL. Dos d’aquests projectes estan liderats per metges de l’Hospital Universitari de Bellvitge (HUB). 

 

El primer, encapçalat per Dr. Jordi Carratalà, coordinador del programa de Malalaties Infeccioses i Transplantaments de l’IDIBELL i cap del Servei de Malalties Infeccioses del HUB, avaluarà l’impacte de les proves moleculars integrals per reduir l’ús d’antibiòtics en la pneumònia adquirida a la comunitat mitjançant un assaig controlat aleatori. Ha rebut 199.974 euros de finançament.

 

De la seva banda, el segon projecte, que lidera el Dr. Miguel Santín, investigador IDIBELL i responsable de la Unitat de Tuberculosi i Patologia Importada del HUB, se centrarà en les reversions d’una prova d’alliberament d’interferon-γ (QuantiFERON-TB Gold Plus) en l’estudi de contactes de tuberculosi. El treball compta amb 83.473 euros de finançament.

 

A més a més, La Marató també ha finançat amb 271.590 euros un projecte sobre l’impacte de la pèrdua en seguiment clínic i l’envelliment a la població infectada per VIH de Catalunya i les Illes Balears, amb participació del Dr. Arkaitz Imaz del grup de recerca en malalties infeccioses de l’IDIBELL, i un altre basat en l’avaluació del risc per a la salut pública dels prions atípics i emergents amb el doctor i investigador Francesc Josep Llorens Torres, que rebrà 400.000 euros. 

 

A l’edició 2017 de La Marató s’hi van presentar 214 projectes, que van ser avaluats per 103 científics d’àmbit internacional especialistes en malalties infeccioses en funció de la seva qualitat, metodologia i rellevància. La gestió de l’avaluació la va dur a terme l’Agència de Qualitat i Avaluació Sanitàries de Catalunya, del Departament de Salut. D’acord amb la proposta de la Comissió Assessora Científica de la Fundació La Marató de TV3, el Patronat va acordar distribuir 8.302.384 € entre els 36 projectes de recerca biomèdica d’excel·lència.
 

Scroll to Top